ja też sobie kiedyś kupie haj-enda F5
...naszczęście jest już sporo tańszy od przysłowiowej nerki...
Szukaj
ja też sobie kiedyś kupie haj-enda F5
...naszczęście jest już sporo tańszy od przysłowiowej nerki...
Miałem ten sam dylemat, miałem dwa aparaty F70 i F80 całkiem niezłe ale...............zawsze jest jakieś ale, kupiłem nowego F5 i....rewelka Jeśli masz kasę to nie masz co się zastanawiać
![]()
A jakbym miał wybierać między F100 a F5? :>
"Wolność twojej pięści musi być ograniczona bliskością mojego nosa."
:]
Kasa, kasa, stan stan
F100, F5 to aparaty już można powiedzieć ponad czasowe... legendy pewnej epoki...
Dzisiaj przypadkowo spojrzałem na allegro... 1250zł na idealne f100 w pudełku... L U D U !!!!!!!! to ja swojego za 1,5 tysiaka kupiłem...
Jak ktoś chce teraz analoga to tylko F100...fm/fe...
Pozdrawiam Marcin
"Zdjęcie można zrobić wszystkim, tylko po co się męczyć skoro jest Nikon"
"Oby piękno miało moc wzbudzania dobra..."
No, ale zobacz. Tu na forum jest ogłoszenie F100 za 850 zł, a F5 za 1200 zł. Przecież to taniocha! I jakbyś miał tak wybierać, jako podstawowe body to co byś wybrał? I jakie są różnice między tymi aparatami?
Pozdrawiam Marcin
A jeśli chodzi o dane techniczne to zostaw to... masz koło siebie najlepszą puszkę rankingów wedle fotografów... i najlepszę puszkę analogową(technicznie) "ever"
Ja mam F100... F5 nie znam... Podobno... "F" to jest legenda. Wykonanie bajka, klub dla nielicznych... Brałbym F5 :]. bo to "podobno" ostatni Nikon...
Pozdrawiam Marcin
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=15848
To kupuj.
Jaaa... Dajcie mi 1200zł.Powiedz, że to nie jest okazja, jeśli jest w dobrym stanie...
Edit: i jak wypada F100 w zestawieniu z F5?
Ostatnio edytowane przez Maciej ; 29-12-2006 o 11:35
Edit: i jak wypada F100 w zestawieniu z F5?[/quote]
Właśnie odebrałem F5, robi wrażenie solidniejszego od F100, cięższy, szybszy, ale wielkość i ergonomia przycisków w F100 jest moim zdaniem lepsza. Wydaje mi się również że F5 jest głośniejsze od F100.
A i nie gada z SoftTalkiem.
Wy tu sobie dyskutujecie co lepiej itd...a to trzeba nie pytac tylko kupowac, powiem tylko, ze ta F5-tka miala jeszcze w zestawie tylna cyfrowa scianke MF28, i naprawde jest cacy (rysy na obudowie jak na zdjeciach, i troszke paprochow w wizjerze, acha zajechane baterie w MF28), sprawna i powabna, jutro dopiero pierwsze foty mam nadzieje nia popelnic
![]()
Pozdrawiam
Jacek
Skontaktuj się z nami