Close

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 68

Domyślnie

I to jest wlasnie najlepszy dowod na subiektywizm opinii:

Cytat Zamieszczone przez Czornyj
    Istnieje - F6. Choć z tym dokręcanym gripem to lekko dali d...
    Cytat Zamieszczone przez Vadim
    Piątka to straszliwa cegła, amatorowi powinien w zupełności wystarczyć F100
    W F6 odjeli najciesciej pojawiajacy sie zarzut, czyli ogrom korpusu. Niestety przy okazji go spowolnili. Nie ma co narzekac. F6 jest alternetywa godna F5, choc z uwagi na roznice w cenie, realnie przestaje nia byc Do stada M42 dokup sobie cos z serii D2 i pozostan przy analogach ktore posiadasz. Jesli jednak uwazasz ze potrzebny Ci pancerny korpus, F5 to doskonaly wybor.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krystek Zobacz posta
    Czornyj
    z gripem, wizjerami i w ogole jakos tak dziwnie..
    Za to w F6-tce jest MultiCAM2000 i iTTL...

Cytat Zamieszczone przez Vadim Zobacz posta
    Piątka to straszliwa cegła
    Ale przy portretowych kadrach korpusy z integralnym gripem są cholernie wygodne.
    Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 15-12-2006 o 12:46

Domyślnie

Lubię F5 i nigdy jego ciężar mi nie preszkadzał - z ciężkimi obiektywami dobrze się pracuje takim korpusem.
    Pozdrawiam
    D40

Domyślnie

Kolega pisze ze zawsze marzyl o F5.... to niech spelnia swe marzenia bez wzgledu na to co inni pisza.

Robiac sobie taki maly prezent, o ktorym marzyl przez lata - poczuje sie lepiej i szczesliwie!!!
    Wiem co pisze... za kazdym razem kiedy cos takiego kupuje czuje sie jak dziecko w Boze Narodzenie!

Domyślnie

Fajnie móc spełniać marzenia Właśnie zakupiłem F5 i już nie mogę się doczekać kiedy przyleci za wielkiej wody.
    Niestety spełniając jedne pojawiają się kolejne, teraz pora na F6, Leica M6/M7......
    Zeiss (N)Ikon www.grenlandia2010.pl
    Pozdrawiam
    Adam

Domyślnie

chcialbym miec takie problemy bo to nie problemy.
    f5 jest..... ach po prostu go miej i tyle.
    i ciesz sie z jednej z najlepszych kamer na swiecie.
    nie zastanawiaj sie chlopie.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

A co myslisz o manualu, np takim FE, widze ze mieszkasz w gorskim srodowisku wiec taki sprzet bylby idealny na takie wycieczki.

Smile

Dzięki za takie zainteresowanie tematem!
    Jacek, pozdrawiam!
    D700+To16-28/2.8+T28-75/2.8+N80-200/2.8DED+N50/1.8+SB800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Istnieje - F6. Choć z tym dokręcanym gripem to lekko dali d...
    a mi się wydaje, że właśnie dobrze zrobili..
    nikon f5 jest przesadnie ciężki i niesposób go uszczuplić w sytuacjach gdy mamy do przejścia pare ładnych kilosówa nie jest nam potrzebna diaboliczna prędkość.
    Bawiłem się f5 kilka razy i również jestem zakochany ale wydaje mi się że koledzy z pod znaku litery "c" lepiej rozwiązali swój flagowy model eos1 (mówię oczywiście pod względem praktyczności)... potrzebujesz szybkość - dołączasz grip (świetnie wbudowany nawiasem mówiąc) nie potrzebujesz-odłączasz i masz uszczelnione, niezniszczalne body wielkości f100.. Myślę, że przy f6 nikon chciał umilić fotografom pracę odłączanym gripem ale fajniej by było gdyby doczepiał się podobnie jak w eos1 dzięki czemu nie wyglądałby jak przyczepa campingowa

tak czy siak.. jak się odkuję to sam sobie kupie f5 jako body na "specjalne okazje" bo uwielbiam ten czołg

Domyślnie

Miałem F5 (rozstałem się z powodu nagłych potrzeb finansowych), wart jest każdych pieniędzy. Zawsze myślałem, że jeszcze kiedyś do niego wrócę, ale w weekend bawiłem się FM3A. Toż to jest dopiero cudo!!!
    Ostatnio edytowane przez artful ; 19-12-2006 o 13:31
    pozdrawiam
    Artur

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów