Close

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 68

Question F5 kontra Amator

Jestem trochę bardziej zaawansowanym amatorem. Zawsze marzyłem o F5, ale był on poza zasięgiem finansowym. Ostatnio te aparaty bardzo staniały, jak z resztą wszystkie analogi, i F5 jest w zasięgu ręki .

Zastanawiam się tylko, czy będę w stanie wykorzystać jego możliwości i czy da mi on coś więcej niż taki F90, czy F80, coś co będę wykorzystywał.

Wiem, że temat jest bardzo szeroki, ale ciekaw jestem opinii ludzi, którzy się z tym sprzętem zetknęli i korzystali z niego. Czy warto zmierzyć się z legendą, ostatnim "wielkim" Nikonem???
    Jacek, pozdrawiam!
    D700+To16-28/2.8+T28-75/2.8+N80-200/2.8DED+N50/1.8+SB800

Domyślnie

Bieeeerz nie pytaj! Jednocyfrowe korpusy to wcielenie fotograficznej doskonałości - wielkie, piękne, szybkie i niezawodne. O zaletach nie ma sensu gadać, kupisz sam się przekonasz. A nawet jeśli nie wykorzystasz wszystkich możliwości to qrva co? Przyjdzie święta fotograficzna inkwizycja i ci go zabierze za zbyt amatorskie traktowanie? I tak 99% F5-tek i F6-tek gnije teraz po torbach profesjonalistów, którzy wszystko robią cyfrą i trzymają je nie wiadomo po co...

Domyślnie

Jak ze stopki wynika, to w analogu utopiony jesteś po uszy To wszystko zależy, każdy mierzy trochę wg siebie Ja bym w szkła zainwestował
    Wini
    Zakupy świąteczne dla 25 członków rodziny robię 24 Grudnia,na stacji benzynowej

Domyślnie

Trzeba przyznać że aparat swietny, więc propozycja jest kusząca
    A co za różnica czy jesteś amatorem czy profesjonalistą
    To co amator nie może pstrykać profesjonalnym body?

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Domyślnie

bierz bierz bierz bierz bierz
    miałem
    sprzedałem
    tęsknię
    żałuję
    wspominam
    bierz bierz bierz bierz bierz bierz
    Czornyj ma rację - dla mnie to też kwintesencja APARATU FOTOGRAFICZNEGO .
    jeszcze raz mówię BIERZ
    myślę co piszę

Domyślnie

sie glupio pytasz czy brac w ogole. nie istnieje nic lepszego nad f5. to aksjomat. zapamietaj ;]
    old punks never die
    http://www.lightstalkers.org/krystian_maj
    leica M6, lomo, polaroid100, mamiya, field 5x7, cambo 4x5", schneider, yashica 35electro, D2H

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krystek Zobacz posta
    nie istnieje nic lepszego nad f5.
    Istnieje - F6. Choć z tym dokręcanym gripem to lekko dali d...

Domyślnie

Jeżeli piszesz, że zawsze marzyłeś a teraz masz możliwość zakupu, to imo nie ma co rozmyślać. BIERZ!

Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

Domyślnie

Ależ Cię namawiają pstrykacze cyfrowi na analoga...
    Jak dla mnie, to kwintesencją analoga u nikona był F3...
    Dzisiaj to już raczej kupiłbym szkła, no chyba że F6... Piątka to straszliwa cegła, amatorowi powinien w zupełności wystarczyć F100.

Pozdrawiam

Domyślnie

Czornyj
    z gripem, wizjerami i w ogole jakos tak dziwnie..
    old punks never die
    http://www.lightstalkers.org/krystian_maj
    leica M6, lomo, polaroid100, mamiya, field 5x7, cambo 4x5", schneider, yashica 35electro, D2H

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów