Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 35 z 35

Domyślnie

Dawniej Quelle, teraz Halens
    X-T10, XF35, XF18-55, MK320

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomek-GL Zobacz posta
    Święta prawda.
    Wydałem trochę kasy na dietetyka zrzuciłem 15 kg przez dietę + wspomagacz w postaci Meridii (...)
    To tak, jakbyś się odchudzał metaamfetaminą, tylko taniej wychodzi. Co za debil Ci to polecił?
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomek-GL Zobacz posta
    Święta prawda.
    Wydałem trochę kasy na dietetyka zrzuciłem 15 kg przez dietę + wspomagacz w postaci Meridii - po pół roku gdy odstawiłem wspomagacz - dietę już nie wystarczyła, powoli wracałem do swojej starej wagi...
    ......
    Od lat już nie byłem nad morzem, na plaży czy właśnie na basenie... Nie czuje się za dobrze będąc w centrum uwagi...

Do tego te chore stereotypowe myślenie .:

Dlaczego grubas jest grubasem ? Bo dużo je. A dlaczego dużo je ? Bo jest nieudacznikiem i nie potrafi się kontrolować. Jest leniem, śmierdzi potem, nie uprawia sportu a weekendy spędza na romantycznych kolacjach w KFC/McDonaldzie.
    Mało kto potrafi zrozumieć, że otyłość to często wynik chorób a nie wpierniczania czipsów przed tv.

Ehhh nieważne - musiałem się wyżalić a przy tym OT zrobiłem....
    To wszystko prawda.
    Trzeba jednak zdawać sobie sprawę z tego że otyłość to choroba cywilizacyjna, a nie genetyczna przypadłość w 99% przypadków.
    Tak jak na np raka płuc trzeba sobie na nią "zapracować". Tyle że nie wdychaniem substancji smolistych, a nieodpowiednim stylem życia. Czyli zwyczajnie lenistwem i obżarstwem mówiąc wprost, bez owijania w bawełnę.
    Jeśli nie przekroczy się pewnej granicy wagi ciała 20 minut intensywnego wysiłku dziennie gwarantuje nam że nie roztyjemy się do chorobliwych rozmiarów.
    Niestety dla wielu jest już za późno na tak prostą receptę, gdyż biegu nie wytrzymają juz ich stawy, kręgosłup, czy serce. Wówczas pozostaje niestety medycyna. A to juz droga dłuższa, droższa i mniej pewna.
    Jesli jednak potrafimy na początek przebiec truchtem 300 (trzysta) metrów, to po 3 miesiącach i regularnym progresie (tak do 5000m) mamy 99% gwarancji że wrócimy do wagi z grubsza akceptowalnej przez swoje serce, tętnice, oraz najbliższe otoczenie. Ten jeden procent zostaje dla tych którym genetyka zrobiła psikusa.
    Problem w tym że nie tak łatwo wieczorem sie przełamać i wstać od telewizora aby zmęczyć organizm. Zwłaszcza jak pogoda nie dopisuje, a zimne piwo w lodówce kusi niebezpiecznie.

To co piszę to oczywistości, jednak jakoś niektórym zwyczajnie umykają.
    Niestety natura tak nas stworzyła że, anatomicznie rzecz biorąc, duża nadwaga to prosta droga do szpitala. I nie jest pytaniem czy, ale tylko kiedy.
    Szary, cichy człowiek.

Domyślnie

Do wszystkich mało zmotywowanych grubasów: zapamiętajcie sobie to słowo - endorfiny. Jeśli je polubicie, będziecie na legalnym haju, a na dodatek schudniecie. Trzeba tylko się trochę pokatować.
    Tu więcej na ten temat:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Endorfiny
    http://www.medigo.pl/a,i,2694,endorfiny_bez_kalorii
    http://jejzdrowie.pl/endorfiny-zrodl...o-samopoczucia

Osobiście po 3-4 godzinnym bardzo intensywnym wysiłku (MTB) faktycznie czuję się wprost doskonale (pomimo palących mięśni, obitych nóg itd.) Oczywiście wszystko musi być stopniowo i z umiarem wprowadzane w życie. Ruch to szczęście, polecam.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Tata Homera Awatar frostic
    Miasto
    Bażanorzów Górnośląski ;)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszB Zobacz posta
    no i tu też mogę schudnąć??
    Możesz! Wystarczy dobry scyzoryk i ciach!
    (tylko kciuka zostaw, bo będziesz się przewracał)
    SPAM nadal rządzi! Do spółki z Homerem… i Skiperem

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów