Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Odbitki XXL

Domyślnie Odbitki XXL

Witam
    Do tej pory nie bawiłem się w wywoływanie zdjęć cyfrowych (Wystarczał mi do ogłądania TV). Ale chyba nadszedł ten czas. Interesuje mnie oferta XXL (np. fotojokera), a konkretnie zdjęcia wielkości 40x30cm. Mam puszkę D90 i z niej wychodzą coś ok 36x24cm. Jak teraz powinienem przygotować takie zdjęcie, żeby poprawnie było wywołane?
    Rozumiem, że w ps muszę je trochę powiększyć - powiększając proporcjonalnie wychodzi jakieś 45x30cm i wykadrować do 40x30cm. Dobrze kombinuję?
    Proszę o jakieś wskazówki i porady. Z góry dziękuję.
    N90 +18-105VR, 55-200VR, 35 1.8; pożyczane SB-900

Domyślnie

Ja bym unikał różnych FJ, Mediamarktów i Empików zobacz powyżej masz dział Reprodukcja poczytaj bo tam sporo wiedzy koledzy już zamieścili na ten temat.
    A gdzie dać odbitki, poczytaj np tu: http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=140350
    Ja bym wysłł pliki w maksymalnej rozdzielczości jaką mam i nie kombinował z powiekszaniem, to są naprawdę małe wydruki dla tej matrycy
    Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB

Domyślnie

Nie ma sensu niczego powiększać, bo maszyna tak czy owak zrobi to za ciebie i tylko niepotrzebnie zmiękczysz rysunek dodatkową, zbędną interpolacją. Przytnij tylko do proporcji odbitki, albo wyślij oryginał gdzieś, gdzie mogą zrobić pełne 30x45cm (np. do mnie )

Domyślnie

No- Czornyj robi wspaniale wydruki, ale na pewno nie potrzebuje reklamy hehe.
    Jesli ma to wisiec na scianie lata: to warto to zrobić w super jakości.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darko Zobacz posta
    Ja bym unikał różnych FJ, Mediamarktów i Empików...

Ale przecież FJ przy Kodaku Super Endurze chyba i tak nie robi tego u siebie tylko w jakimś labie kodaka? Czy coś źle mi się wydaje? Bo strasznie podoba mi się metalik, a chyba w B-stoku nikt, więcej nie robi na tych papierach.
    Nikon Canon Zenit i dwa Fiedy

Domyślnie

Tylko wydruk z drukarki fotograficznej zapewnia jako-takie kolory. LABY to wyblakłe pstro.

Czornyj robi super wydruki - to za mało powiedziane. On robi wydruki rewelacyjne.

Domyślnie

a nakleja na pianke i laminuje?

Domyślnie

Krawaty wiąże usuwa ciąże. Wszystko robi, nakleja i laminuje. Napisz na priv do Niego to się dowiesz.

Uprawnienia umieszczania postów