TO prawda, i jednych i drugich jest sporo, ale jakieś porównania (zwłaszcza w katalogowaniu) zawsze się przydadzą.
Na przykład powstaje czasem bolesny problem odnalezienia zdjęcia, o którym pamiętamy, że przedstawiał żółtego kwiatka na tle takiego fajnego murka, i był chyba w pionie. Mamy 800 murków z całej Europy, niektóre z kwiatkiem. Albo chcemy wróbla, ale tego jednego, co miał fajną minę, a mamy jeszzce 600 innych wróbli, w tym całą masę niewróbli, bo się nie znamy.Pamiętamy tylko z grubsza, że to było jakieś chyba 3 lata temu, ale głowy za to nie dajemy...
I co? Jak szybko znaleźć to, co potrzeba?
Jeśli ktoś nie ma tego problemu dziś, stanie z nim oko w oko już niebawem. Rzecz jasna program za nas nie wpisze słów kluczowych, ale jakieś porównanie co, jak, kiedy, wygoda/ergonomia, itd - byłyby wskazane.
A a propos Lightrooma - mnie sprawuje się świetnie, ale ja mam zarówno obrazki, jak i bazę Lightrooma na jednym, zewnętrznym dysku. Działa szybko, i jak do tej pory sprawnie, ale co będzie jak będzie przyrastać? Chętnie poznam zdanie innych...
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami