Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: Falcon 500mm

Domyślnie

Co do Falkona to tak z ciekawości zapytałem. Ale masz rację ayu moją uwagę zwróciła ognikowa, ale dopiero po napisaniu pierwszego posta zauważyłem że ten obiektyw nie jest zmiennoogniskowy.
    Więc już sam nie wiem ale mój brat (a on się trochę zna i interesuje fotografią) i wszyscy odradzają mi kupno obiektywu używanego szkła i już sam nie wiem co robić.
    Ale wielkie dzięki za poświęcony mi czas i na pewno skorzystam z waszych porad.

Pozdrawiam
    Mateusz

Domyślnie

O tych Falconach i 100 innych takich samych obiektywów pod inną marką było setki razy. Szkoda kasy.
    Są wakacje, wpadnij do mnie użyczę ci do testów.
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Domyślnie

ale mój brat (a on się trochę zna i interesuje fotografią
    i wszyscy odradzają mi kupno obiektywu używanego szkła
    Używane obiektywy zawsze odradzają osoby które właśnie o fotografii pojęcia nie mają - chyba że są to osoby które np nauczyły się fotografii tylko czytając internet serio - ja też zawsze to powtarzam, że jak miałem o tym nikłe pojęcie i byłem zielony to też się bałem używanego sprzętu foto - a bo to delikatne, a bo to szkło, soczewki i inne bajery - dzisiaj już wiem jaka to była bzdura... ale również zawsze powtarzam że z drugiej strony cieszę się że część ludzi boi się kupować używane bo jak sprzedają to jest większy wybór i jest od kogo kupować nie? wiadomo że jak różnica w cenie jest mała to lepiej kupić nowy ale czasem różnica w cenie pozwala się wyposażyć jeszcze w sporo innych rzeczy na które by nam nie zostało kupując nowy sprzęt
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

mpwt Serdeczne dzięki postaram się skorzystać, mój drugi brat zna Radomskiego fotografa Łukasza Wójcika może on coś mi użyczy do testów (jak ma Nikona)
    Mariusz888 No masz rację ci zieloni odradzają mi kupno używki a ja chciałbym się uczyć fotografii bo to bardzo interesujący zawód.

Pozdrawiam
    Mateusz

Domyślnie

Jeszcze jedno pytanie ile cenicie takie cudeńka, Nikkor 70-300mm VR ile może kosztować używka?
    Ostatnio edytowane przez wilk325 ; 20-07-2010 o 21:11 Powód: REGULAMIN !!!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matimatrix Zobacz posta
    Mariusz888 No masz rację ci zieloni odradzają mi kupno używki
    Pozdrawiam
    Mateusz
    Jestem zielony, ale namawiam do kupna używanego obiektywu jednak pod warunkiem, że go sprawdzisz lub kupisz od sprawdzonego i zaufanego użytkownika.

Domyślnie

Tak kolega na 1 stronie napisał mi na co mam zwracać uwagę i na pewno zastosuję tę rady.

Pozdrawiam
    Mateusz
    Używam Nikona D5000 z obiektywem Nikkor 18-55mm VR
    REGULAMIN - nie gryzie.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Szczecin / Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matimatrix Zobacz posta
    Jeszcze jedno pytanie ile cenicie takie cudeńka, Nikkor 70-300mm VR ile może kosztować używka?
    Ja swojego jakiś czas temu kupiłem za 1.300 i pewnie za wiele się to nie zmieniło do tej pory. Obiektywy, zwłaszcza dobre nie tracą tak szybko na wartości. Używek nie ma się co bać, tylko sprawdzić warto. Zarówno aparat jak i tele kupiłem używane i nie narzekam. Dobrym źródłem jest forumowa giełda, przynajmniej trochę wiadomo od kogo się kupuje. Ja też potwierdzam, że warto uzbierać do wersji VR, to szkiełko to perełka

P.S. Tutaj masz zdjęcia zrobione tym obiektywem: http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=121784

Pozdrawiam

Domyślnie

ja mam używkę za 450 zł 18=70 i służy mi piękne drugi rok
    polecam używki jak nie stać Cię na coś lepszego...a kupuj tutaj nie na allegro, moim zdaniem tutaj jest pewniej jeśli chodzi o jakość sprzętu
    www.monikowska.pl
    blog.monikowska.pl
    Kanon fotografii to Nikon

Domyślnie

Sigma 70-300 mm f/4.0-5.6 APO DG MACRO
    czy
    Nikkor 70-300 f/4,5-5,6 VR
    Ale na pewno lepszy będzie Nikkor mi polecicie.
    Ostatnio edytowane przez wilk325 ; 21-07-2010 o 08:26
    Używam Nikona D5000 z obiektywem Nikkor 18-55mm VR
    REGULAMIN - nie gryzie.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów