Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Patrycja...

Domyślnie Patrycja...

Na razie tylko 3 sztuki... reszta czeka na obrobke - moze w weekend uda sie skonczyc i wystawic pozostale

Zapraszam do komentowania
    regulamin

Domyślnie

Według "podoba mi się" to najbardziej mi nr 1 potem troche nr 3 i jakos nie widze nr 2 zupelnie. Jakos ta dwojka taka pokrecona geometrycznie, modelka te schody, nogi..hmm..jakos nie pasi mi to. JEdynka posągowa, klasyka. Mocno kontrasty ciagnales czy tylko cienie ?
    Saturacja i nasycenie w moim guscie. Bardzo udana sesje musiala byc. W sumie dobra robota.
    "Używaj serca i umysłu po to, aby wspomagać siebie i bliźnich dobrym słowem, życzliwością i budzić w nich zachwyt dobrem."

Domyślnie

kurczę fajne,
    ale ramka makabra... nie pasuje tutaj taka kompletnie...
    TOTALNY AMATOR with...
    Nikon D50 + Nikkor 18-55/3.5-5.6 + Nikkor 50/1.8 + Tamron 70-300/4-5.6 + Nikon SB-20
    www.tordek.ovh.org <== PhotoBlog

Domyślnie

No kolego -- dales czadu! Podobaja mi sie jak cholera! To zestawienie ciekawej modelki, mieciutkiego swiatla i dobrze dobranej kolorystyki, robi naprawde wrazenie...
    Czepilbym sie tylko;
    2. -- troszke glowe ciagnie za bardzo do brzegu kadru
    3. -- cialbym wiecej po prawej, zeby jednak twarz nie byla centralnie.

Gratki.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Baaardzo ładne. Nie za bardzo Kamashowe?

Ochłodziłbym trochę tło:

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Baaardzo ładne. Nie za bardzo Kamashowe?
    No pieknie... wychodzi z tego, ze tylko Kamash na tym forum ma prawo robic "Baaardzo ładne" zdjecia Ale przyznaje sie - modelka kamasha, miejsce wynalezione przez kamasha, nawet szklo pozyczone od kamasha... ja tam tylko spust migawki naciskalem Kamash rowniez w sesji uczestniczyl i swoje kadry lapal czasami nawet szklem, ktore u mnie w torbie lezy wiec pelna symbioza A ze czlowiek ma swoich "bozyszczow fotografi", to pewnie ich tworczosc przeklada sie na jego zdjecia Kamash... tylko niech ci tylko przypadkiem woda sodowa do glowy nie uderzy po przeczytaniu poprzedniego zdania
    Cytat Zamieszczone przez ars Zobacz posta
    Mocno kontrasty ciagnales czy tylko cienie ?
    Nie bardzo czuje sie na silach odpowiedziec na pytanie, gdyz w PSie mocno raczkuje i cala obrobka - bardzo intensywna, gdyz moj balans bieli, pomimo ze ustawiony na sztywno, zwariowal - byla bardzo chaotyczna. Wszystkie zdjecia bardzo mocno poszly w czerwienie i ciezko bylo mi uzyskac naturalny odcien skory. Przesowanie w PSie wszystkiego co sie da i ile sie da - do momentu uzyskania satysfakcjonujacego obrazu. Na dzien dzisiejszy kolorowe zdjecia to dla mnie mocna abstrakcja. Wzoruje sie na innych - w mojej opini naturalnie obrobionych - i staram sie uzyskac podobny kolor.

Nie wiem rowniez o co chodzi, ale mam jeden kadr, gdzie wiele zdjec wyszlo w kolorze - i tutaj uwaga - zielonym... mocno zielonym... Podczas proby korekcji balansu bieli w Nikon Capture (oczywiscie zdjecia robione w NEFach) obraz robi sie czarny, a gdy zmieniam ExpComp w ustawieniach Advanced RAW, NC wywala blad i idzie do piachu... To juz druga taka sesja w ktorej takie dziwne zjawisko obserwuje... Spotkal sie ktos z podobnym zachowaniem softu?

Dziekuje za bardzo pozytywny odbior zdjec mocno zacheca mnie to do dalszej nauki, gdyz widze, ze nie idzie ona w las
    regulamin

Domyślnie

Mniam :P
    Pozdrawiam Marcin
    "Zdjęcie można zrobić wszystkim, tylko po co się męczyć skoro jest Nikon "
    "Oby piękno miało moc wzbudzania dobra..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MzMarcin Zobacz posta
    Mniam :P
    Nic dodać, nic ująć...
    Jedyna rzecz, która nie do końca mi się podoba to lewa noga na drugim zdjęciu... dziwnie wyszła.
    D50|17-50|3x540EZ
    www.boguslawkrysztofiak.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FunBoy Zobacz posta
    a gdy zmieniam ExpComp w ustawieniach Advanced RAW, NC wywala blad i idzie do piachu... To juz druga taka sesja w ktorej takie dziwne zjawisko obserwuje... Spotkal sie ktos z podobnym zachowaniem softu?
    na ileś tam procent wiry w kompie.

Domyślnie

bardzo fajne
    www.bartoszsklodowski.pl
    D300 + MB-D10 | D70s | T 12-24/4 | S 15-50/2.8 | N 50/1.4 | N 85/1.8 | N 70-200/2.8 VR | S 150/2.8 | SB600

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów