Szukaj
Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB
dziekuje fotki saniesamowite mozesz mi napisac jakim Heliosem robiles
i z tymi /sprawdzonymi/ nie bedzie widocznej utraty jakosci? bawil sie moze ktos takim bajerem http://www.allegro.pl/item154660615_...onczonosc.html czy to jest sprawdzony producent?:>1. Kupujemy przejściówkę z soczewką i wszystko jest jak należy. Trzeba tylko pamiętać, że dodatkowy element optyczny w układzie zawsze w jakimś stopniu pogarsza jakość optyczną układu. O ile w przypadku przejściówek bez soczewki ważne jest jedynie, żeby były dokładnych wymiarów, o tyle w przypadku przejściówek z soczewkami bardzo ważna jest jakość optyczna tych soczewek, trzeba kupować przejściówki sprawdzonych producentów.
A ja się nie zgodzę z kolegą, ruska i nie tylko (np. Zeiss) jest świetna, przykładem Sonnar, Pancolar, Jupiter9 i wiele innych. Problemem jest rzeczywiście ostrzenie i ta soczewka w przejściówce. Jeszcze jestem przy Canonie 300 i czekam na kasa wciąż za którą kupie sobie D70s i w moim zestawie m42 to podstawa! Za 250zł możesz mieć taką stałke która będzie dystansować szkiełka kilka razy droższe...
ale przy zdjeciach makro trudno sie zorientowac czy ostrzy na nieskonczonosc ladnie;]
Ja kupiłem jakiś czas temu dokładnie tą przejściówkę z soczeką z FOTO-TIP i uważam że jest bardzo dobra, z resztą w jakimś innym podobnym wątku też ją chwalono.
Jacek, pozdrawiam!
D700+To16-28/2.8+T28-75/2.8+N80-200/2.8DED+N50/1.8+SB800
ja tak sobie myślę , że nie opłaca się kupować tej soczewki.. drożyzna to , a pozatym przez soczewkę traci się dużo jakości...
dobrym pomysłem jest z tym bagnetem Nikona , tylko skąd taki wziąc?
nie widziałem jeszcze żeby ktoś sprzedawał takie coś na allegro ...
Na pewno bywają na Allegro i pasują jeszcze np. do Lustrzanych MTO 500mm i 1000mm.
Jacek, pozdrawiam!
D700+To16-28/2.8+T28-75/2.8+N80-200/2.8DED+N50/1.8+SB800
Skontaktuj się z nami