Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Koci portret

Domyślnie Koci portret

W końcu mam odpowiednie oprogramowanie i mogłam dzisiaj zacząć robić zdjęcia w formacie NEF i żałuję, że tak późno. I tak w czasie pstrykania testowego ustrzeliłam koteczka

Żeby mi tak jeszcze ktoś wytłumaczył o co chodzi z tymi profilami kolorów... to by było całkiem fajnie. Bo ja do tej pory pojąć nie umiem, po cholerę mi Adobe RGB, skoro i tak zdjęcie zapisać muszę w sRGB. Ktoś się zlituje i wytłumaczy "jak krowie na rowie" ?

Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie.

Zbanowany
    Miasto
    Kielce/Marseille

Domyślnie

Moim zdaniem ta twoja fotka byla ladniejsza przed obrobka...,bo teraz to naprawde nic ciekawego na neij nie widac,mam na mysli kolory etc.

Domyślnie

Dla mnie jakby przeostrzona jest
    D 600 | N50/1.8D | N35/1.8 | T90/2.8 | S70-300 f/4-5.6 APO DG Macro | N18-70 | sb400 | sb700

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robko Zobacz posta
    Moim zdaniem ta twoja fotka byla ladniejsza przed obrobka...,bo teraz to naprawde nic ciekawego na neij nie widac,mam na mysli kolory etc.
    Ja wiem, że teraz królują crossy i sprane kolory, ale to zdjęcie miało być kolorowe i wyraziste.
    A co do ostrości, zawsze się czepiają, że nieostre, to teraz jest ostre

Zbanowany
    Miasto
    Kielce/Marseille

Domyślnie

Ja wiem, że teraz królują crossy i sprane kolory, ale to zdjęcie miało być kolorowe i wyraziste.
    No skoro wiesz jakie mialo byc to zdjecie, to nie bede juz tutaj nic mowil na ten temat,takie poprostu jest jakie zalozylas ze ma byc przed zrobieniem jeszcze?

Domyślnie

Bardzo ładne awatary,zwłaszcza w tej kolejności.Szkoda że nie mam kotki w awatarze.
    A zdjęcie kotka ostro wygląda.

Uprawnienia umieszczania postów