Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: D3 ;)

Domyślnie D3 ;)

Miałem większy pomysł na te fotki ale że było gorąco jak... no ekhm no to zrobiłem tylko kilka zdjeć, bo temperatura w pomieszczeniu, w którym to robiłem nie pozwalała nawet oddychać No więc do oceny to co się udało zrobić - mile widziane rady co i jak poprawić np następnym razem, które najlepsze itd ogólnie pomysł wziął się stąd, że często fotografujemy ale niekoniecznie to czym fotografujemy i nasz sprzęt najczęściej fotografujemy dopiero jak idzie na sprzedaż...

1. Mam jeszcze wersję z mniej widocznym logo N ale wstawiam tą

2

3

4

5

6

7
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

chwalimy się? jeśli tak, masz super sprzęt
    jeśli nie to nie wiem po co takie zdjęcia, na aukcje za słabo pokazują sam sprzęt i jego stan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marzyciel9 Zobacz posta
    chwalimy się? jeśli tak, masz super sprzęt
    jeśli nie to nie wiem po co takie zdjęcia, na aukcje za słabo pokazują sam sprzęt i jego stan
    Dosłownie słów mi brak... widzę że kolega zamiast napisać co poprawić to potrafi tylko siać zazdrością, no ale w końcu jesteśmy w PL nie?... Nie chwalę się bo nie ma czym - D3 jest u mnie "nie od wczoraj" - tak po prostu pomyślałem że zrobię coś innego, jakbym wstawił fotkę puszki piwa to nikogo by nie dziwiło, a że wstawiam aparat to nagle oburzenie i zazdrość - co dziwniejsze to nie jest forum piwoszy tylko forum foto...

Napisałem gdzieś że to fotki na aukcje? CZYTAJ ze zrozumieniem - bo widać taki z Ciebie leń i ignorant że nawet nie przeczytałeś tego co napisałem bo pisze tam wyraźnie o zdjęciach na aukcje.... kosmos...

EDIT
    Wkleję jeszcze coś co może sprawi, że mniej będzie takich pustych komentarzy - zapraszam do zajrzenia w link poniżej:

http://www.swiatobrazu.pl/zdjecie/ar...ebuje-rekl.jpg

Autorem owego zdjęcia jest Arek Kempka - jak ktoś nie kojarzy to można przeczytać o nim chociażby na Świecie Obrazu czy na Szerokim Kadrze

Wiem, że to fotograf "z innej półki" niż ja no ale widać, że też "kolejny frajer" który zrobił takie "ciemne zdjęcie" D3... pewnie się chłopak chwalił nie? I jeszcze Nikon użył tego zdjęcia... no koniec świata normalnie Wiem, że to na zamówienie, że jest dodany dzwonek bo i symbolika ma być ciut inna ale czy ogólnie tak dużo się różni?
    Ostatnio edytowane przez Mariusz888 ; 18-07-2010 o 17:49

Domyślnie

nie spinaj się tak po prostu ciekaw jestem w jakim celu fotografowałeś aparat, ot co

3 i 6 mi się podoba

Domyślnie

A to chyba że tak trzeba było tak od razu

EDIT
    Widzę że wysypał się link do SO więc opiszę co tam było - ano reklama Nikona NPS na którym jest takie ciemne foto D3 z dzwoneczkiem wkomponowanym w spust
    Ostatnio edytowane przez Mariusz888 ; 18-07-2010 o 19:00

Domyślnie

Krótko 1,5,7 na tych zdjęciach przeszkadza mi rozświetlone tło poza tym fotki są znakomite.
    Więcej luzu i spokoju życzę każdej ze stron
    Cyfrowo według Nikona, analogowo według Canona.

Domyślnie

Na 1 tak jak Ci pisałem specjalnie dałem tak jasno bo bardzo spodobały mi się te "promyczki" więc ani nie osłabiałem ani też nie usuwałem tego fakt i racja że na 5,7 mogło by tego nie być ale na 7 światło z tamtej strony ładnie rysuje się po obiektywie - na 5 faktycznie takie trochę nijakie to jasne tło

EDIT
    Jeszcze na szybko występlowałem 7 tak żeby nie było światła ale nie wiem czy to ma sens - hmmm...?
    Ostatnio edytowane przez Mariusz888 ; 18-07-2010 o 19:21

Domyślnie

Nie chce popadać w zbytni zachwyt bo na forum modnie jest komuś przykopać (żart) ale moim zdaniem to zdjęcie jest ŚWIETNE
    Cyfrowo według Nikona, analogowo według Canona.

Domyślnie

Hmmm nikt nic więcej nie napisze? Nie wiem czy takie dobre czy takie beznadziejne? Może któreś kadry są ciekawsze niż inne albo wręcz nieciekawe? Może coś powinno być inaczej zrobione itd?

Domyślnie

kiepskie foty - tyle w temacie. Fatalnie oświetlone.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów