Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: PePeDeHa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fushiro Zobacz posta
    Dobra kolorystyka, czuć dynamiczny przejazd. 85mm nie bardzo nadaje się do sportu. Znam ten ból.
    hmmm - chyba powinno być '85 rewelacyjnie nadaje się do sportu' chyba że ja mam 'popsuty' egzemplarz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tommy Zobacz posta
    hmmm - chyba powinno być '85 rewelacyjnie nadaje się do sportu' chyba że ja mam 'popsuty' egzemplarz
    Że świetne zdjęcia robi to ja wiem, ale dałbym się pociąć za wersję AF-S. Nadmiernej szybkości nie można mu zarzucić i już.
    Pozdrawiam
    Janusz

Domyślnie

Jestem wyznawcą ustawiania ostrości przed samym zrobieniem zdjęcia na konkretne miejsce a nie na ridera, niby nie mam takich fajnych szkieł, ale nie wyobrażam sobie np. śledzenia rowerzysty na AF-C od przodu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ebeb Zobacz posta
    Jestem wyznawcą ustawiania ostrości przed samym zrobieniem zdjęcia na konkretne miejsce a nie na ridera, niby nie mam takich fajnych szkieł, ale nie wyobrażam sobie np. śledzenia rowerzysty na AF-C od przodu.
    Wykonując zdjęcie w konkretnym punkcie przejazdu robię zazwyczaj tak samo, ale świetnie byłoby mieć AF-S, żeby wybierać to co się chce i korzystać z takiej swobody jaką daje choćby 70-200mm VR.
    Pozdrawiam
    Janusz

Domyślnie

hmmm - nie wiem, może kwestia body, ale ja w 85 nie mam problemu z AFContinusem, na dh łapie ostrość na ridera bez problemu, a dziś nawet od frontu, stojąc przy prostej na błoniach, strzeliłem kilka ujęć na TdP.
    ustawienie ostrości 'tam gdzie się chce' jest w przypadku szkieł gdzie głębia ostrości jest grubości kartki bezsensowne bo na 99% będzie pudło (nie mówię tu o akcji prostopadle do nas, ale od przodu)

Domyślnie

Pisałem już o tym, ale ja również nie mam problemu z 85-tką. AF-C daje radę: sprawdzone na DH i rajdach. Zajefaje szkło

Domyślnie

moja ma akurat "af-s"

ja sie zgodze z Tommy'm - odkąd pamiętam w moich amatorskich zabawach sportowych stosowałem zasade ostrzenia w konkretny punkt, kadrowania i potem wyzwolenie w odpowiednim momencie, ale z 85/1.8 na przysłonach 1.8-2.2 i strzałach równolegle do kierunku jazdy to słabo działa, głębia jest tak mała że skuteczność tej metody w tym dosyć szybkim sporcie jest niska, a co dopiero jak ktoś ma i chce wykorzystać potencjał 85/1.4.. dlatego też korzystałem z continousa, skuteczność lepsza. 85-tka faktycznie nawet w sporcie się nada bo daje piękne obrazy, ale nie łatwo ją okiełznać.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów