Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Nikon d90 - nie wlacza sie

Rano hulal jak trzeba. Zrobiłam kilka fotek , włożyłam do torby przeszłam kilkaset metrów wciągam..zdechł. Myślałam ze bateria padłaz upałów. Wróciłam, podładowałam..niestety nie dziala nic

Co sie mogło stac , co robić. czy było za gorąco?? Czy mogla pasc tylko bateria?

niestey juz po gwarancji

Domyślnie

Na górnym wyświetlaczu po włożeniu baterii pokazuje się stan karty?? Najprościej byłoby drugą baterię od kogoś na chwile pożyczyć w celu sprawdzenia. Jak zadziała to do sklepu po drugą baterię a jak nie to do serwisu na postępu. Wiele tu się nie da wymyśleć. Raczej temperatura nie powinna zaszkodzić.

Domyślnie

Nic sie nie wyswietla, nic nie blyska..kompletny trup . wyjmowałam baterie karte , nic...

Domyślnie

Czyli jest cień szansy że padła bateria.

Domyślnie

Jeśli bateria była nieoryginalna, stawiam na padnięcie baterii. Jeśli była oryginalna, to... też raczej stawiam na padnięcie baterii, ale musisz sprawdzić
    Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
    Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70

Domyślnie

A ja się obawiam że padł system zasilania, ale warto sprawdzić z inną baterią. Jeśli nie masz skąd wziąć drugiej baterii mogę Ci użyć ale dopiero w Czwartek.
    N. D810, D5100, N. 18-70 f3.5-4.5G, 24-70 f2.8, 50 f1.8G, 105 Micro
    SB-800, SB-900. Sy. 500mm f6.3,

Domyślnie

dzieki za rady

jutro podskocze do serwisu..

co do baterii - oryginalna...kiedy pakuje ja na ładowarkę na chwile migocze dioda jak przy ładowaniu a potem wskazuje naładowaną baterie..

I czy to możliwe zeby bateria tak padła włożona na chwile do torby, tak z momentu kiedy aparat był wyłączony?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mithra Zobacz posta
    I czy to możliwe zeby bateria tak padła włożona na chwile do torby, tak z momentu kiedy aparat był wyłączony?
    A czy w torbie nie było przypadkiem kluczy lub innych metalowych przedmiotów, które mogłyby spowodować zwarcie? Założyłaś plastikową osłonę na baterię wkładając ją do torby?

Domyślnie

Ktoś niedawno opisywał to samo w D700, naprawdę szczerze wątpię że to bateria.
    N. D810, D5100, N. 18-70 f3.5-4.5G, 24-70 f2.8, 50 f1.8G, 105 Micro
    SB-800, SB-900. Sy. 500mm f6.3,

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jatin Zobacz posta
    Ktoś niedawno opisywał to samo w D700, naprawdę szczerze wątpię że to bateria.
    Nie kraczmy, najpierw trzeba sprawdzić z inną baterią, do tego czasu nic nie wiadomo
    Trzymamy kciuki i czekamy na wieści.
    Swoją drogą - dlaczego nie masz drugiej baterii? Jak ja kupują body, to od razu z dwoma bateriami, nie wyobrażam sobie pracy z jedną. Ale to taki offtop.
    Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
    Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów