Close

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 45 z 45

Domyślnie

Eryk-> Twój temat na CF przewertowałem wzdłuż i wszerz

Ciekawie wszystko opisałeś i na pewno jest to bardzo pomocne dla kogoś, kto chce zacząć z fotografią "studyjną"
    Jeśli możesz - powiedz jeszcze, jaka jest średnica mocowania, na którym można montować akcesoria? Gdzieś czytałem, że chyba 12cm, ale sam już nie jestem pewien...

Dzięki i pozdrawiam

Domyślnie

Tak, 12 cm.
    Mierzyłem kiedyś pod samoróbke disha

Domyślnie

Wielkie dzięki, Eryk, za pomoc - teraz przede mną trudne wybory, kompromisy i kombinowanie

Pozdrawiam
    BTW: eryk, sprawdź PM
    Ostatnio edytowane przez Afrati ; 14-07-2007 o 12:15

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gawronnek Zobacz posta
    do produktówki zdecydowanie odradzam parasolki, w obiektach odbijają się druty z konstrukcji, zdecydowanie lepiej kupić małe softboxy
    Są parasolki które maję druty pod materiałem.
    http://www.calumetphoto.com/item/AU3050/

Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Jest jeszcze jeden rzadko poruszany powód do stosowania silniejszych lamp. Chodzi o ich trwałość, niezależnie od renomy producenta. Silna lampa, pracująca np. połową mocy nie będzie się szybko przegrzewać, zwiększy się znacznie żywotność palnika, a przede wszystkim trwałość kondensatorów wyładowczych ładujących (i wyładowujących) się do niższego napięcia. Moim zdaniem, jeżeli to możliwe, warto zakupić lampy z pewną nadwyżką mocy.

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów