Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Ola

Oszczędny w słowach Awatar kataśka
    Miasto
    okolica Poznania

Domyślnie Ola

Witam.
    Dziś do oceny daję zdjęcia Oli, która ma 13 lat.
    Ola jest początkującą modelką.

Żeby nie zakładać dwóch wątków "wrzucam" w jednym dwa krótkie sety.
    I jak zwykle, proszę o ocenę i konstruktywną krytykę.
    Co robię źle?

Część I.

1.

2.

3.

Część II

4.

5.

6.

Pozdrawiam
    Nikon i kilka szkiełek...

Zbanowany
    Miasto
    Kielce/Marseille

Domyślnie

Ola lubi jak sie ja fotografuje to widac, ale fotograf tez powinien to zauwazyc i wykorzystac ?!

Domyślnie

Dziewczyna bardzo wdzięczna i z potencjałem. Uwaga na kadry z bliska jak na 4, ponieważ mamy wrażenie zezowania w tym wypadku. Na jedynce o dziwo poza w kucki się nawet broni, bo zwykle wygląda jakby modelka robiła siusiu w trawce. Natomiast fatalnie wyszły stopy i ich połączenie z łydkami oraz brak palców. Wyglądają tym samym jak z gumy. Bardzo dobre światełko na górnej części tułowia. I gdyby nie stopy byłoby naprawdę nieźle. Dwójka wyszła trochę nieproporcjonalnie - może to kwestia wieku połączonego z takim ułożeniem ciała. "W tym wieku dziewczęta składają się głównie z rąk i nóg" (i stawów) - gdzieś takie określenie wyczytałem i jakoś mi tu pasuje. Trójka najlepsza i bardzo przyjemna, obciąłbym jednak dół o połowę koszulki - niestety kompozycja w naturalnym formacie kadru niezbyt udana. Na 4 mam wrażenie lekko dziwnych kolorów skóry, wpadającej jakby w magentę delikatnie. Ze względu na wspomniane zezowanie, zdjęcie niezbyt szczęśliwe. 5 fajna, trochę nawet erotyczna jakby, natomiast coś ze światłem nie tak. Albo ściemniłbym całe zdjęcie, albo tylko doświetlenie. Albo jeszcze powalczył (w obróbce chociażby) z balansem tych świateł. Aktualnie jest dla mnie twarz zbyt jasna trochę. Kadr i ułożenie ciała dość odważne. Cięcia nóg nieszczególne, ale brak fałdek na brzuchu przy takiej pozycji - to się rzadko widzi. Jak zwykle podpieranie się oznacza przerośnięty triceps. Na szóstce koncepcja jak najbardziej na plus, natomiast błysk od przodu na minus - powinien być co najmniej z boku, a najlepiej od tyłu chyba. Tu się nie upieram, bo praktyk ze mnie słaby, ale na pewno coś ze światełkiem do poprawki.
    Modelka marzenie - widać, że chce, że lubi i że ma jeszcze przed sobą ładnych parę lat w dobrej formie. Nie wygląda też na kapryśną, ani przesadnie wstydliwą. Do tego umie się pokazać oraz naturalnie zachować, co jest bardzo cenne. Nic tylko zapraszać ją na kolejne sesje i dopracowywać warsztat. Z tą jedną modelką można się bardzo rozwinąć jako fotograf według mnie.

Oszczędny w słowach Awatar kataśka
    Miasto
    okolica Poznania

Domyślnie

dziękuję za uwagi a Tobie mOSAd w szczególności
    Nikon i kilka szkiełek...

Uprawnienia umieszczania postów