Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Moja mała Alicja

Za wszystkie wskazówki za te dobre i za te złe będę wdzięczny, pozdrawiam.

D800 2xD700 14...200 f2.8, 85f1.4, S14f2.8, 35f2,

Domyślnie

Dzidziuś bez wątpienia uroczy , zdjęcie przyjemne w odbiorze.
    Ale kadr wygląda na przypadkowy pstryk, nie za dobre cięcie kadru.
    Ja bym zrobiła to zdjęcie szerzej, więcej przestrzeni.
    No ale jak już "udał" się taki kadr, to poszłabym w drugą stronę i przycięłabym ciaśniej z lewej przy zakończeniu dłoni i dół. Pasuje mi tu klasyczne bw bez zafarbu z trochę wzmocnionym kontrastem.
    (Agata)
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Bardzo dziękuję za cenne wskazówki... co do kadru to mam wydrukowane to zdjęcie i skadrowane podobnie jak pisałaś inaczej niż tutaj i rzeczywiście wygląda lepiej oczywiście to także zasługa papieru i formatu A4
    Oczywiście zdjęcie zrobiłem także w b&w (które uwielbiam) ale tutaj bardziej pasowała mi taka tonacja dlatego zdecydowałem sie wrzucić w delikatnej sepii.

Jeszcze raz bardzo dziękuję za chwilę uwagi i podzielenie się swoimi odczuciami to bardzo pomocne w dalszej pracy.

dla porównania wrzuciłem troszkę inaczej skadrowane:

Ps. Piękne zdjęcia znalazłem na waszej stronie i blogu, życzę powodzenia w dalszej pracy...
    Ostatnio edytowane przez Jeger ; 15-07-2010 o 11:14

Domyślnie

wydaję mi się ,że to nie ta ogniskowa gdybyś robił na coś powyżej 85 to proporcje ciała byłyby lepsze tak mi się wydaję , fotografowałeś chyba na 30mm przez co głowa wyszła nienaturalnie duża itd
    Sabinki dwie, Nikony dwa ,nikkory dwa ,tamrony dwa i ryba

WWW-makro widoki itd [/COLOR]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LordRamzes Zobacz posta
    wydaję mi się ,że to nie ta ogniskowa gdybyś robił na coś powyżej 85 to proporcje ciała byłyby lepsze tak mi się wydaję , fotografowałeś chyba na 30mm przez co głowa wyszła nienaturalnie duża itd
    Oj nie mów, że nie sprawdzałeś Exifa hihihiii, zawsze mi sie wydawało, że akurat standardowa S30 nie przerysowuje ))))

pozdrawiam

Domyślnie

no właśnie sprawdziłem przez to piszę aby używać dłuższych od 85 do takich zdjęć absolutne minimum to 50
    Sabinki dwie, Nikony dwa ,nikkory dwa ,tamrony dwa i ryba

WWW-makro widoki itd [/COLOR]

Uprawnienia umieszczania postów