Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Kasia na polach

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Kasia na polach

Plan był taki że część miała się odbyć na polach część w lesie, niestety to tereny które jeszcze nie dawno były zalane i są opanowane przez komary i inne gryzące robale. Zostały zdjęcia na polach, mi tam się podobają ale przyda się trochę fachowej krytyki

1.
    2.
    3.
    4.
    Bonus

Zbanowany
    Miasto
    Kielce/Marseille

Domyślnie

2 i 4

Zbanowany
    Miasto
    Kielce/Marseille

Domyślnie

przyciagnely moja uwage ,nie znaczy to jednak ze sa od razu wspaniale ! Reszta szczegolnie bonus ,to moze nie tutaj mial byc ,moze w jakims watku gdzie sa tutoriale ?

Domyślnie

2 to zdjęcie bardzo udane,chwilę się zapatrzyłem,ma bardzo fajny klimat,delikatne w odbiorze,czaruję modelką i tłem.
    Pozostałe całkiem fajne.
    -"Żyj na huśtawce życia,Żyj ! Bo tylko raz dany nam czas !!!"-

Domyślnie

Nie wiem jak na dobrym monitorze (bo siedzę w pracy), ale mi przeszkadza obróbka. A to kolory przekombinowane z za dużą dominantą, a to białka za jasne, a to skóra w cz-b za ciemna (porównując późniejsze zdjęcia). Modelka pierwsza klasa, kadry nie przeszkadzają, tak więc kuj żelazo póki gorące... tzn. warsztat w psie, żeby to wszystko jak najlepiej pokazać.

Domyślnie

1. słaba kadrowo, przekombinowane oczy, usunięcie żyłek i zmiana jasności źle tu zadziałały; natomiast najlepsza mimicznie i w luźniejszym kadrze byłaby fajna
    2. może być - nic tu nie zepsułeś; może się podobać niektórym; linia odcinająca głowę... jakoś nigdy to mi nie przeszkadzało, więc i tu tego nie widzę
    3. złe kolory, skóra wpada w jakąś ziemistą barwę, miejscami w magenty - niedobrze; oczy przesadnie obrobione; trochę sztuczna, ale z dobrą obróbką (może cz-b?!) będzie ok
    4. tu już kolorki wydają się lepsze, ale całość zdjęcia raczej słaba; poza, mina - przeciętne
    bonus - spoko, tylko nie za bardzo widać czego się tyczy - jakiego zdjęcia i efektu; zatem trochę mały sens ma w połączeniu z powyższymi zdjęciami, bo ciężko coś z niego wynieść poza postacią fotografa w trzech osobach

Domyślnie

Dzięki, taka uzasadniona krytyka mobilizuje do dalszej pracy Co do kolorów to już kolejny raz zwracacie mi uwagę, chyba będę musiał przerobić jeszcze parę tutoriali

Jeżeli chodzi o bonus, miałem pewną koncepcję ale mi nie wyszło, zły kadr, 10mm rozciągnęło mi za bardzo perspektywę i ta kiczowata obróbka Wrzuciłem jako bonus ale będę poprawiać to ujęcie na następnej sesji. Dorzucam jeszcze 5 zdjęcie które się modelce bardzo spodobało.

Zbanowany
    Miasto
    Kielce/Marseille

Domyślnie

Modelka tutaj wyglada czarujaco ,ciekawi mnie jakby wygladalo gdbys bardziej pokazal jej wdzieki...? Co do kolorow etc nie bede ocenial bo wrocilem z plazy ,wiec napewno oczy moje nie beda do konca sprawiedliwe,wiec dam ocene ogolna i powiem ze przyjemne dla oka

Domyślnie

Najbardziej naturalne - nie dziwię się, że się podoba. U mnie na monitorku, znów skóra taka sobie, ale przynajmniej kadr jest od niego niezależny. Ciąłbym do kwadratu - klasycznie do bólu, bo prawa strona zupełnie nie jest potrzebna.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zielonka koło Bydgoszczy

Domyślnie

Fajna dwójeczka ! Szkoda trójeczki, jak dla mnie za bardzo przekombinowana.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów