Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: Wizyta w Praniu

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

ja wybieram ostatnie. świetny kadr i sam widok

Domyślnie

Dobra udowodniles mi Mysle ze powodem takiego odbioru bedzie sposob wyostrzenia, ten swiek sie rozmyl i dlatego tak to wyglada.....
    Jest dobrze, jak napisalem bardzo naturalnie a najfajniejsza jest 4!

Domyślnie

No nie wiem Andrzejku, ale chłopaki dobrze prawią na 1,2 źle się dzieje z tą zielenią, za to 4-ka piękna.
    prawie wszystko o microstockach
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

dziwne zielenie to znak rozpoznawczy autora (zwykle dla mnie sa bardzo jasne, może to przez ciągłe oglądanie miastowej zieleni), ale na tych zdjęciach mi pasują, tak najbardziej to mi pasuje ostatnie - kadr mi się badzo podoba, prosty bez udziwnień,a kolory - no cóż kolory mają być takie jakie je widzi autor - naturalizm umarł już dość dawno
    Jestem szumofobem. S50F1.4A

Domyślnie

Wybrnąłeś obronną ręką, bo kontrasty straszliwe, ale set mi sie podoba, fajne te kadry.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

muszę się zgodzić z jasiem

na dwójce widać to nad szczytem dachu - zielenie są jakby malowane pacnięciami pędzla (takie "młodopolskie").

to jest jakaś dziwna korelacja perspektywy / ostrości / światła i koloru
    bo ani inne kolory tego nie robią, ani nie widać tych efektów na pierwszych planach - tylko zawsze w oddali.

wydaje mi się, że kompresja tak działa

Domyślnie

A ja zapytam z zupełnie innej beczki - co to za miejsce pokazane na tych zdjęciach ? (czyżby miejsce było aż tak oczywiste - a ja jestem aż takim ignorantem )
    Dominik
    Fujifilm X10 | D90 | S 10-20 | T 28-75 | N 70-300 VR | N 35 | Metz 58 AF1 | Metz 48 AF1 l Lensbaby
    flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dominikpl72 Zobacz posta
    A ja zapytam z zupełnie innej beczki - co to za miejsce pokazane na tych zdjęciach ? (czyżby miejsce było aż tak oczywiste - a ja jestem aż takim ignorantem )
    Jak w tytule ..Pranie-leśniczówka,miejsce, do którego przyjeżdżał K.I. Gałczyński,obecnie jego muzeum.

A tak na poważnie, ...... to nie widzę dziwności w kolorystyce, ....
    Dzięki Wingeo za wsparcie ,bo powoli mam dosyć tłumaczeń,że nie mam omamów kolorystycznych...

Ostatnio edytowane przez borregaard ; 12-07-2010 o 23:46
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Kadrowo podoba mi się najbardziej ostatnie. Kolorów się nie czepiam, bo oglądam na laptopie gdzie jest tylko szary i niebieski (na wszystkim co na nim oglądam)...

Domyślnie

http://mazury.info.pl/atrakcje/pranie/
    Tu trochę info na temat Prania i proszę spojrzeć na zdjęcie piąte od góry..kolor świerka za pomnikiem...
    To tak,na koniec...dla tch co nie znają kolorów drzew.. ,a zielony występuje tylko w jednym odcieniu,niezależnie od oświetlenia....
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów