Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Młyn

Domyślnie Młyn

Witam,
    Opuszczony młyn z 1949 roku. Proszę o komentarze każdego typu

Domyślnie

Pierwsza uwaga. Proszę o większy rozmiar...

Domyślnie

Nie mam pojęcia dlaczego dodało się dwa razy mniejsze niż miało. Teraz powinno być ok:

Domyślnie

moim zdaniem kolory samego tematu i podłogi są trochę wyprane.
    Body+szkło

www.mpastuszak.pl

Domyślnie

U mnie natomiast kolory są ok - naturalne, nieprzejaskrawione. Tylko kompozycyjnie trochę mi nie leży, spróbowałbym zrobić parę kroków w prawo, aby budynek odsunął się odrobinę od krawędzi. I uwaga techniczna - za mocno wyciągane cienie - świeci biała obwódka wokół dachu.
    staruszek D70, D90 + SB 600 + 4 zoomy + 5 stałek

Domyślnie

Za mocno podciagnaleś chmury widać na dachu i dzrzewach lepiej było popracować nad zielenia ale generalnie i tak nie jestem za poprawianiem zdjeć i mogleś dać prosto z puszki było by naturalnie. Fajny kadr .
    D90 , N18-105 , V58 1.4 , N50/1.8 AF, SB700 , miłość do przyrody.

Domyślnie

Mlyn swieci, chmury pojechane a ich kolor jeszcze bardziej.......do tego brak ostrosci i badyle wchodzace w kadr......to tyle.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez d_an Zobacz posta
    Tylko kompozycyjnie trochę mi nie leży, spróbowałbym zrobić parę kroków w prawo, aby budynek odsunął się odrobinę od krawędzi.
    Za bardzo nie miałem takiej możliwości. Za młynem jest schowany wątpliwej urody budynek, a prawa krawędź skrywa "świecący" znak drogowy i kolejne zabudowania.
    Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Mlyn swieci, chmury pojechane a ich kolor jeszcze bardziej.......do tego brak ostrosci i badyle wchodzace w kadr......to tyle.
    Faktycznie mogłem nieco precyzyjniej się pobawić przy dachu. Z chmurami za dużo nie kombinowałem. Użyłem "pędzla" imitującego polaryzację i to wszystko. Wyszło ciemniej i myślałem że fajniej Niebo naprawdę tak wyglądało. Co do ostrości faktycznie trochę leży. Badyle myślałem, że będą fajnym dopełnieniem dołu. W sumie nie każdy nosi przy sobie kosę żeby przygotować sobie teren pod zdjęcie:P

Dziękuję za wszystkie opinie i cóż mi zostało- uczę się dalej

Uprawnienia umieszczania postów