Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Domyślnie Spamerstwo na forum

Witam

Wiecie co ?

Otwieram Forum Nikoniarze, czytam wątek o Rapidshare i co? i połowa odpowiedzi to o jakimś PSP.
    Denerwuje mnie to że jeżeli jest rozpoczęty jakiś tam wątek na konkretny temat to jeden z drugim bezmózgowcem wypisują jakieś pierdoły nie na temat. Jeżeli ktoś ma ochote porozmawiać na temat PSP (to tylko przykład) to załóż sobie odzielny wątek a nie wcinaj się między wódkę i zakąskę.

Jest to bardzo dziwne zjawisko dla mnie i świadczy o bezmózgowiu niektórych użytkowników.
    Ja nie wiem czy tego nie można kontrolować jakoś? Zapewne to pytanie jest skierowane do moderatorów.

Na forum u nas jest dużo takich wątków, gdzie połowa odpowiedzi jest kompletnie nie na temat.

Czy można z tym coś zrobić?
    Nikon D80/D90/D610 + N24-70 + N80-200 + SB-900
    Kilka moich fotek

Domyślnie

Nie wiem czy ktoś kojarzy forum elektroda.pl? Tam moderacja jest bardzo restrykcyjna i większość rozmów, które idą w krzaki, kłótnie czy docinki - poprostu są usuwane z wątku. Samo jednak to się nie zrobi, potrzebna jest odpowiednio duża liczba moderatorów, aby to sprawnie (w sensie szybko) działało, no bo przecież ktoś musi siedzieć i przeglądać posty użytkowników/reagować na raporty.
    MKL (Fotoblog)
    – Co jest?!
    – Nic, panie kierowniku! Oczko mu się odlepiło. Temu misiu.

Domyślnie

Więc mój post też będzie nie na temat, bo to o czym piszesz to nie jest spamerstwo tylko tzw. oftopy

Ale wracając do meritum - walczyć z tym oczywiście można tylko pytanie czy warto. Musiałyby lecieć cały czas ostrzeżenia, posty byłyby kasowane, a moderatorzy traciliby mnóstwo swojego czasu i nerwów. Na pewno wpłynęło, by to również negatywnie na atmosferę na forum.
    Pozdrawiam wszystkich - Piotr Kobylski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kobyll Zobacz posta
    Więc mój post też będzie nie na temat, bo to o czym piszesz to nie jest spamerstwo tylko tzw. oftopy
    Musiałyby lecieć cały czas ostrzeżenia, posty byłyby kasowane,
    No i dobrze, poczekamy. Cierpliwosc jest cnota

a moderatorzy traciliby mnóstwo swojego czasu i nerwów.
    Tu sie zgodze, ale od czego oni sa, od czego sa oni, od czego sa!

Na pewno wpłynęło, by to również negatywnie na atmosferę na forum.
    Na pewno pozytywnie. Moze w koncu byloby normalnie, bo teraz nie dziwie sie, ze ludzie od razu pytaja o cos, co bylo niby juz 20 razy. Tak, bylo, ale nie ma sensu przekopywac sie przez 95% OT.

Domyślnie

Po pierwsze jak już wspomniano mylisz pojęcia, bo to typowy oftop. Za Wikipedią: Off-topic (w skrócie OT, off-top; ang. nie na temat) - używane powszechnie na stronach internetowych, forach dyskusyjnych, IRC-u etc. określenie tekstu, który nie jest zgodny z narzuconym uprzednio tematem rozmowy.

Po drugie. Sam łamiesz zdecydowanie bardziej zasady, ubliżając w dość chamski sposób innym użytkownikom.

Po trzecie. 4 posty nie na temat to jeszcze nie zbrodnia, tym bardziej, że wątek został założony w Cafe, a ściąganie pirackich gier jest niejako powiązane z Rapidshare, choć piractwo na tym forum jest słusznie tępione.

Po czwarte wyluzuj.

pozdrawiam Rafał
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Sorki za pomylenie pojęć.

Rafał jestem wyluzowany, ale jest strasznie męczące jeżeli masz już wątek który cię interesuje i szukasz odpowiedzi na swoje pytanie problem ale nie możesz znaleźć tej odpowiedzi bo musisz przeczytać mase bzdurnych odpowiedzi zanim do czegokolwiek konkretnego sie dokopiesz. Czasami czytając wątki jestem zmuszony poszukać odpowiedzi na innych forach bo sie nie da czytać tych bzdur.
    Nikon D80/D90/D610 + N24-70 + N80-200 + SB-900
    Kilka moich fotek

Domyślnie

Zawsze możesz raportować zły post. Zauważyłem, że jeśli faktycznie temat jest zaśmiecony, "zieloni" (chyba) chętnie to sprzątają. Jednak w Cafe nie oczekiwałbym ścisłej gadki wyłącznie na temat.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Tata Homera Awatar frostic
    Miasto
    Bażanorzów Górnośląski ;)

Domyślnie ty juz wiesz dlaczego

Kargulo, równie dobrze można by traktować rozmowę o Rapidshare jako zaśmiecanie foto-forum. A tak nie jest....
    Niestety ten rodzaj wymiany opinii jakim są fora internetowe, niesie za sobą wiele problemów.
    Nawet jeśli szukasz u nas odpowiedzi na konkretne pytanie, dostajesz listę setek tematów, w których tak naprawdę ok 10-20% treści ma konkretny sens.
    Sam wiem jak bardzo [...], monotonne i długotrwałe jest ich filtrowanie...
    A mówię tu o wątkach tematycznych!
    Cafe rządzi się swoimi prawami i nawet pojawiający sie czasem Mandarynkowy desant nie powinien zaskakiwać
    Ostatnio edytowane przez Rycerz ; 12-07-2010 o 10:24
    SPAM nadal rządzi! Do spółki z Homerem… i Skiperem

Domyślnie

Dokładnie, za Frostic. To jest dział do luźnych pogaduszek. Kargulo, jak idziesz do knajpy pogadać ze znajomymi/przyjaciółmi przy piwku na jakiś konkretny temat, to co, nigdy z niego nie schodzicie i nie zaczynacie w pewnym momencie gadać o czymś zupełnie innym, żeby przyjemnie spędzić czas?

Domyślnie

A mi nie chodzilo nawet o dzial Cafe! Wszedzie jest OT

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów