Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie problem z d300, pasek na zdjeciach

Hej, dzisiaj wlaczylem aparat i po zrobieniu kilku zdjec zauwazylem ze doslownie na kazdym nastepnym pojawia sie jasny pasek na zdjeciach....spojrzcie
    http://img96.imageshack.us/i/dsc2604.jpg/
    http://img337.imageshack.us/i/dsc2597.jpg/
    co to moze byc?
    Ostatnio edytowane przez tomaloo ; 10-08-2010 o 21:02

Domyślnie

Według mnie to jedna z lamelek migawki, prawdopodobnie wypadła - miałem coś podobnego w analogu, dało się to szybko naprawić - ale w cyfrze na pewno będzie dużo gorzej.
    Jeszcze jedno - czy próbowałeś zrobić naświetlenie bez obiektywu patrząc na przykład w miejsce gdzie jest migawka

Domyślnie

nie, nie probowalem, to mogloby byc tez przez to? moze przy wymianie szkla cos sie stalo ;/

Domyślnie

Nie wydaje mi się, żeby to było przez wymianę obiektywu - zajrzyj do komory z lustrem - możesz je delikatnie podnieś do góry i popatrzeć na migawkę

Domyślnie

wydaje mi sie ze w srodku wszystko ok, nie znam sie na mechanice zebym mogl stwierdzic jakas zmiane w srodku, problem zmniejszył sie znaczaco jak robie zdjecia w pomieszczeniu np. na M przy uzyciu lampy pasek praktycznie znika, jednak na jednolitym tle pasek znowu sie odznacza ;/

Domyślnie

Spróbuj w MENU ustawić czyszczenie sensora i jak otworzy się migawka i będzie podniesione lustro to popatrz na sensor, może coś dostrzeżesz

Domyślnie

Wygląda jakby lustro pod kątem się odbijało ale nie jestem specem!

Domyślnie

Lustro raczej nie powinno się odbijać ponieważ w czasie naświetlenia jest uniesione do góry i zasłania matówkę

Domyślnie

raczej lamelka migawki - serwis niestety
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

ile to moze kosztowac i co moglo byc powodem tego?

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów