Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Vindmolle

Domyślnie Vindmolle

Czyli słynne duńskie wiatraki z perspektywy żaby

Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
    Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB

Domyślnie

Jak dla mnie to 1 lepsza kadrowo... ale widzialbym ja w jakims "cieplejszym" swietle
    www.hubertleszczynski.com
    --------------------------------------
    F_A_C_E_B_O_O_K

Domyślnie

A nie masz przypadkiem też z perspektywy lotu ptaka?

PS. Bez komentarza co do zdjęć, bo się na takich nie znam.

Domyślnie

Niestety nie mam .

Generalnie wiatraki te są bardzo popularne w Danii, stanowią nierozerwalną część krajobrazu duńskiego (chociaż w Polsce też zaczyna sie je widywać). Niestety problem w tym, że z bliska wyglądaja nieciekawie. Wgryzająca się rdza i niedoskonałości faktury. Nikt sie nie bawi w systematyczne malowanie skoro stoją głęboko na polach z daleka od dróg. Jednak w drodze do Thyboron znajduje się tak zwany Vindmoller Park http://maps.google.pl/maps?f=q&sourc...53945&t=h&z=15 . Zdjęcia z niego prezentuję tutaj - http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=150929 . W przeciwieństwie od innych, te wiatraki są i wyższe oraz doskonale utzrymywane i malowane, ponieważ są taką małą atrakcją turystyczną. Dlatego mogłem sobie pozwolić na takie zdjęcia, ponieważ są odmalowane i prezentują się czysto. Mieszczą się na sztucznie usypanym półwyspie Ronland. Jest on szeroki na około 10 metrów i składa sie z wysypanego żwirku. Półwysep ten wgryza się w zatokę Nissum Bredning i mieści na sobie osiem wiatraków odległości około 200 metrów od siebie każdy.
    Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
    Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB

Oszczędny w słowach Awatar Moritz
    Miasto
    Mosina

Domyślnie

Jedynka wyszła całkiem ciekawie.
    pozdrawiam Moritz

Uprawnienia umieszczania postów