Szukaj
Za salviae, trochę za dużo kontrastu, chociaż na 9 bardzo pasuje i w ogóle to najlepsze zdjęcie z tego setu jak dla mniepoza tym:
3 - szkoda, że tak przymknąłeś. na 1.4 czy 2.0 pewnie zupełnie inaczej by się prezentowali bywalcy ulicy
4 - super
5 - ciężko się skupić na czym innym niż ta piękna architektura... ja też chcę tam pojechaćWięc ni to sztrit ni architektura
6 - a gdybyś nieco przykucnął zamiast patrzeć z góry na tych kafejkowiczów?
11 - ooo, megadobre
Ogólnie set na plus, ale widać, że w bezczelności wkładania aparatu ludziom w twarz to od Fabio dzieli Cię spory dystansTakie one nieśmiałe troszkę
![]()
duzy brzydki nikon i mala ladna sigma dp1
Dzięki.Przyjmuję słuszne uwagi. Chociaż problem z kontrastem wkurza mnie - obrabiałem te zdjęcia na laptopie i właśnie... Tak to wychodzi... Jeszcze jedna osoba napisze mi o kontraście i mam kilkaset zdjęć do ponownej obróbki jak wrócę do domu. :/ Na zdjęciach z Paryża w dziale architektura też silny kontrast rzuca się tak bardzo w oczy?
Potwierdzam kontrasty...
Jeśli chodzi o te kontrasty to akurat mi się to podoba. Poza tym bardzo fajny secik. fotki 1, 2 i wszystkie BW są the best!
Kontrast rzeczywiście przesadzony ale w tym przypadku dodaje to klimatu![]()
...to jest tylko moje zdanie.
Wszyscy wiedzą, że nie da się czegoś zrobić. Wtedy przychodzi ktoś kto tego nie wie i to robi.
6, 9, 11 naprawdę świetne
D90 + N18-105 + Tk100 + N70-300vr + dużo chęci... ale mało czasu
4 super, 8 mi nie pasuje do setu przez zwykłość obróbki. Co do kontrastu - jest bardzo kontrastowo, ale podejżewam Cię raczej o zamierzoną obróbkę w takim klimacie, niż o błąd, bo w Twoich zdjęciach z architektury Paryża tego nie ma.
Skontaktuj się z nami