Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Domowe studio.

Domyślnie Domowe studio.

Witam. Chciałabym skompletować sobie domowe "studio" ma być to tanie i bardziej narazie do nauki. Głównie do fotografowania różnych przedmiotów oraz ludzi.

Najważniejsze pytanie teraz http://allegro.pl/item1099353555_meg...ly_zestaw.html czy takie coś sie nada do tego? Oczywiście wiadomo do tego wszystkiego tło itp. Jak nie to co polecacie. Z lampami innymi niż wbudowana w aparat nie miałam nigdy nic do czynienia, zależy mi na czymś prostym w obsłudze na początek, ale też żeby można było uzysać przyzwoity efekt. Nie oczekuję nie wiadomo jakich świetnie oświetloych zdjęć, ale też żeby nadawały się do oglądania. Do robienia zdjęć różnych przedmiotów to pewnie wystarczy, ale żeby fotografować ludzi? Takie lampy oczywście dwie sztuki.

Aparat jakim dysponuje to nikon D40
    Ostatnio edytowane przez aneczka18 ; 09-07-2010 o 01:05

Domyślnie

kilkadziesiąt wątków na forum, wystarczy użyć przycisku szukaj albo poczytać ciut :> a w sumie to lepiej się nie mądrze...
    Ostatnio edytowane przez guratri ; 09-07-2010 o 01:38

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez guratri Zobacz posta
    kilkadziesiąt wątków na forum
    no i wlasnie o kilkadziesiat za duzo bo az nic nie mozna w nich znalezc... :/

Domyślnie

można można tylko trzeba chcieć:> mi przekopanie zajeło kilkanaście godzin a oprócz odpowiedzi na pytania które mnie dręczyły dowiedziałem się jeszcze wiele wiecej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez guratri Zobacz posta
    można można tylko trzeba chcieć:> mi przekopanie zajeło kilkanaście godzin a oprócz odpowiedzi na pytania które mnie dręczyły dowiedziałem się jeszcze wiele wiecej
    to gratuluje

Domyślnie

aneczka, tego naprawde jest od groma juz napisane. A dowodem na to ze niestety nie szukalas i nie czytalas jest fakt iz w linku prezentujesz swiatlo ciagle. To podstawowoy blad obnazajacy od razu lenistwo

TO sobie kup i zacznij czytac. To nie boli

Zbanowany
    Miasto
    Kielce/Marseille

Domyślnie

aneczka18 moze podaj jakis budzet ,jaki chcesz przeznaczyc ,to napewno ulatwi kazdemu kto zechce ci pomoc ?

Domyślnie

Na mini domowe studio jakie opisałaś najlepiej by się zdały ze dwie sabiny w cls-ie (albo chociaż jedna), ale jak się domyślam ma być tanio. Jeżeli chodzi o ludzi i zabawy światłem to możesz wykorzystać nawet zwykłą lampkę biurkową. Weź brata czy tam siostrę, posadź na krześle i świeć na niego z różnych stron (z boku, góry) i patrz jak światło maluję-co robi z twarzą modela jak zaświecisz z góry, potem z dołu i z boku. Ja na Twoim miejscu zamiast kupować ten mega zestaw z allegro zainwestowałbym w dużą blendę 5w1 - przyda się do domowych eksperymentów jak i doświetlania w plenerze. Ja osobiście przy małym budżecie, na początku przygody z fotografią odpuściłbym sobie domowe studio z allegro na rzecz właśnie pstrykania w plenerze z blendą.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów