Close

Strona 10 z 10 PierwszyPierwszy ... 8910
Pokaż wyniki od 91 do 98 z 98

Domyślnie

Dziękować ... Więc jutro zakupy hehe...
    Jeszcze jakby Ci się chciało podpowiedzieć jak kalibrować ten monitor - czy na ustawieniach fabrycznych czy poustawiać coś przed kalibracją w monitorze ? Czytałem żeby kontrast ustawić na fabryczny i nie dotykać ale... czy to wystarczy czy jeszcze coś dodatkowo ustawiać ? Nie kalibrowałem nigdy monitora stąd moje lamerskie pytania

pozdr.

Domyślnie

Kontrastu nie wolno tykać, ale resztę trzeba ustawić z czujnikiem jak najbliżej żądanych parametrów.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Oki ... W razie wątpliwości podczas kalibracji nie omieszkam jeszcze zapytać o poradę ...
    Na tą chwilę wielkie dzięki...

Pozdr.

Domyślnie

A jeszcze przed kupnem mam takie pytanie... Czy jeśli na szarym gradiencie mam takie różnokolorowe pionowe paski jak poniżej to pomoże tu kalibrator czy może od razu dodatkowo zacząć się rozglądać za nowym monitorem ? ...

Pozdr.

Domyślnie

ja mam taką nietypową sprawę... Obecnie jestem w posiadaniu monitora HP 2475w. Poprosiłem w innym temacie o opinię o kalibrator no i okazało się, że najlepszy do tego monitora będzie spektrofotometr. Długo się zastanawiałem i zdecydowałem się na jego zakup. Pewnie w jakimś czasie dopełnię formalności...

I tu zastanawiam się nad jedną rzeczą - do tego monitora podpinam się obecnie dwoma notebookami (ja + żona). Próbuję sobie wyobrazić, czy istnieje szansa na skalibrowanie monitora pod kątem dwóch komputerów... Czy na początku powinienem skalibrować osobno matrycę notebooków (co jak się domyślam zaskutkuje mieszaniem kolorami na karcie graficznej), a następnie każdy z notebooków osobno kalibrować pod monitor? Wówczas pewnie dla każdego z notebooków będą chyba inne ustawienia monitora... Istnieje szansa,żeby to w jakiś sposób to zgrać? Jak miałoby to wyglądać - po wpięciu drugiego notebooka miałbym zmieniać ustawienia RGB na monitorze? No i jak wtedy z podpiętymi profilami pod windowsem? Miałbym mieć dwa profile (jeden pod skalibrowana matryce na lapsie a drugi pod skalibrowany monitor?) i musiałbym przy każdym odpięciu lapsa zmieniać tez profile w panelu sterowania?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez barman_pl Zobacz posta
    A jeszcze przed kupnem mam takie pytanie... Czy jeśli na szarym gradiencie mam takie różnokolorowe pionowe paski jak poniżej to pomoże tu kalibrator czy może od razu dodatkowo zacząć się rozglądać za nowym monitorem ? ...
    Wypada też podać co to za monitor. ... aż mi się zechciało zerknąć stronę wcześniej i to pewnie ten NEC 2070NX. ... takie babole na tym monitorze raczej nie do obejścia (chyba że przy ustawieniach natywnych, czyli bez korekcji temp. barwowej). Gdyby był kalibrowalny sprzętowo to co innego.

Domyślnie

No okik - dzięki ..
    nie podałem modelu bo właśnie podawałem na poprzedniej stronie ...

Pozdr.

Domyślnie

Dopiszę tylko że po kalibracji wszystko jest oki

Pozdr.

Strona 10 z 10 PierwszyPierwszy ... 8910

Uprawnienia umieszczania postów