Close

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 43 z 43

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    ale to Twoje zdanie, wymienieni autorzy w zacytowanym linku to nie tylko literaci, i nie łapmy się za słowa
    Niech się wypowiadają, ale robią to w kontekście reportażu dziennikarskiego, nie fotograficznego. Zresztą nie wiem czy nie zauważyłeś, że w linkowanym tekście wszystko krąży wokół człowieka.

co do tego materiału patrz wyjaśnienia w opisie jest tam wzmianka co chcę pokazać, i niech to się nazywa reportażem dokumentalnym
    A co to takiego reportaż dokumentalny? Nie po to powstała osobno fotografia dokumentalna i reportażowa, żeby teraz robić jakieś dziwne hybrydy. I nie rozumiem podejścia "... niech to się nazywa...". Jak strzelę fotkę wieloryba wylegującego się na plaży to też se tak mogę? ... A niech się to nazywa przyroda.

a generalnie to o co chodzi macie jakąś akcję ? to weżcie się za zadymiarzy na forum
    Tak, ja np. mam swoją osobistą akcję walki z ignorancją w zakresie fotografii reportażowej. Mam już dość patrzenia na zdjęcia mianowane reportażem, którym do niego daleko. Właściwie można zaobserwować trend w którym właściwie każdy set stanowi reportaż. Zrobię zdjęcie jak mój piesek biegnie, sika, wali kupę... i już jest reportaż.
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

Swider - nie mam zamiaru się z Tobą przepychać i wywoływać sztuczne tematy, ale gdybyś znalazł ciekawszy temat na akcję np. w dziale technicznym jest wielu "ekspertów" którzy nie mając w dłoni omawianego sprzętu, wydają o nim całkowicie mylne dezinformujące diagnozy, wprowadzając innych niedoświadczonych jeszcze użytkowników którzy szukają na forum porady w błąd, byłoby to zapewne bardziej chwalebne, aniżeli szukanie dziury w całym, bo przecież Tobie jako moderatorowi nie przystoi rozdmuchiwanie tematu, Ty powinieneś łagodzić a nie wywoływać

tak dla Twojej informacji pierwszy reportaż kupił ode mnie Onet a konkretnie ich portal Pardon.pl ( jak dobrze poszukasz to jeszcze znajdziesz wzmiankę, kiedyś to linkowałem ale nie mam już tego linka ) zgadnij jaki był tytuł
    ano taki

" Wstrząsający fotoreportaż Jana Siemińskiego o Euro 2012 " widocznie oni też się na reportażu nie znają

pozdrawiam serdecznie, temat uważam za wyczerpany za stary forumowicz jestem żeby się bawić w takie głupoty

ps. żeby nie być gołosłownym
    http://www.eu2012poland.com/category/stadiony/
    Ostatnio edytowane przez harb ; 02-08-2010 o 19:05

Domyślnie

Swider - nie mam zamiaru się z Tobą przepychać i wywoływać sztuczne tematy, ale gdybyś znalazł ciekawszy temat na akcję np. w dziale technicznym jest wielu "ekspertów" którzy nie mając w dłoni omawianego sprzętu, wydają o nim całkowicie mylne dezinformujące diagnozy, wprowadzając innych niedoświadczonych jeszcze użytkowników którzy szukają na forum porady w błąd [...]
    O to się nie martw. I w działach sprzętowych staramy się działać.

[...] szukanie dziury w całym, bo przecież Tobie jako moderatorowi nie przystoi rozdmuchiwanie tematu, Ty powinieneś łagodzić a nie wywoływać
    Zgadza się, wywołuję... dyskusję na temat który jest ważny bo może wreszcie dotrze do ludzi czym jest reportaż i przestaną na wszystkie materiały mające w składzie kilka zdjęć nazywać reportażem.

" Wstrząsający reportaź Jana Siemińskiego o Euro 2012 " widocznie oni też się na reportażu nie znają
    Najwidoczniej. Onet już nie raz pokazał co potrafi wykazując się niezłym dyletanctwem i ignorancją. Dla mnie bynajmniej nie są wyrocznią czy jakimkolwiek autorytetem w kwestiach związanych z ogólnie pojętą fotografią. W ogóle w żadnych kwestiach...

temat uważam za wyczerpany za stary forumowicz jestem żeby się bawić w takie głupoty
    To wcale głupoty nie są. Chciałbym tylko żeby na naszym forum wzrastała świadomość fotograficzna użytkowników, a fotografie były nazywane zgodnie z dziedzinami do których przynależą.

pozdrawiam serdecznie
    I ja pozdrawiam

PS.
    ps. żeby nie być gołosłownym
    http://www.eu2012poland.com/category/stadiony/
    Dobre fotografie dokumentalne.
    Ostatnio edytowane przez swider ; 02-08-2010 o 19:00
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów