Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Domyślnie Paulina & Marcin, klasycznie

Domyślnie

jedynka na nie , reszta ladnie sprawnie , mlodzi beda zadowoleni
    na pierwszym plenerowym wyszli jak wieszaki rozstawione do zdjecia , malo w tym luzu

Domyślnie

no właśnie to pierwsze coś nietrafione reszta w porządalu
    sporo gratów

Domyślnie

Ten gość na 8. chyba złamał nogę w kolanie :P.

Ładny poprawny set.
    Teoretycznie praktyka jest zgodna z teorią... Praktycznie tak nie jest.

Domyślnie

Pierwsze z pleneru było by lesze gdyby było więcej trawy niż nieba, ale ostatnie strasznie banalno-infantylne. Reporterka lepsza ale secik coś nie ostry.

Domyślnie

pierwsze i ostatnie na nie (jedynka nieciekawa, a ostatnie strasznie, że tak powiem za Piotrem banalne), reszta przyzwoita, na duży plus łapane emocje, jak dla mnie za mało obróbki, zdjęcia wyglądają jak prosto z puszki, ale nie każdemu to odpowiada, żeby zdjęcia mneij lub bardziej obrabiać, więc tym się proszę nie przejmować...
    ..Nikon...

Domyślnie

Dzięki! Jedynka będzie miała dla PM dość szczególne znaczenie gdyż chwilę wcześniej spadł młodej welon i świadkowa na zdjęciu go właśnie poprawia, aczkolwiek dla postronnych faktycznie może to być nieciekawa klatka.

Zdjęcia faktycznie, w sumie prosto z puszki, pomniejszone, podostrzone, czy to źle że nie PSuje?

No i zapraszam na bloga i odnoszenie się do tego szerszego wycinka z reportażu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skoras Zobacz posta
    Zdjęcia faktycznie, w sumie prosto z puszki, pomniejszone, podostrzone, czy to źle że nie PSuje?
    Jak chcesz konkurować na poziomie wyższym niż byle jaki fotoziutek to oczywiście że źle. I nie mówię tu o jakiejś mega obróbce, matryca aparatu ma dużo mniejszy zakres tonalny niż klisza a klisza z kolei niż oko, w erze cyfrowej fotografii można to wszystko poprawić na komputerze, żeby zdjęcia nie były "jak z aparatu" tylko jak najlepiej oddawały rzeczywistość.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Jak chcesz konkurować na poziomie wyższym niż byle jaki fotoziutek to oczywiście że źle. I nie mówię tu o jakiejś mega obróbce, matryca aparatu ma dużo mniejszy zakres tonalny niż klisza a klisza z kolei niż oko, w erze cyfrowej fotografii można to wszystko poprawić na komputerze, żeby zdjęcia nie były "jak z aparatu" tylko jak najlepiej oddawały rzeczywistość.
    myślę dokładnie tak samo jak Piotr...
    ..Nikon...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta

Mam tego świadomość, dlatego zdjęcia robię w RAWie i tenże RAW jest wywoływany, wątpię aby czysty JPG z aparatu był na tyle szczegółowy w światłach i cieniach co zdjęcia przedstawione w tym wątku, a uwierz mi nieco doświadczenia już mam. Unikam, jeżeli nie ma takiej konieczności dalszej ingerencji w PS. To co wydaje nam się takie super fajnie obrobione w PS za 10 lat będzie pospolitym kiczem, popatrz jaką obróbką zachwycali się ludzie kiedyś i co większość z nich o niej myśli teraz. Zdjęcia przedstawiające rzeczywistość taką jaka jest są uniwersalne, sprawdzą się zarówno dziś jak i za 10 lat.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów