Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Wschód...

Domyślnie

Problemy mam bo nigdy nie kadrowałem ani nie poziomowałem zdjęć
    No nie żartuj to zawsze robiłeś krzywe fotki? To zobacz czy w ostatniej wersji nie bujnęła się w drugą stronę? Mylę się, czy leci teraz ...w prawo?

Domyślnie

mi się wydaje że jest ok. a nawet jeżeli leci lekko w prawo to nie jestem profesjonalistą a amatorem dlatego takie błędy popełniać na początku mogę...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bubus2 Zobacz posta
    mi się wydaje że jest ok. a nawet jeżeli leci lekko w prawo to nie jestem profesjonalistą a amatorem dlatego takie błędy popełniać na początku mogę...
    Popełniać możesz, ale kilka osób napisało, że jest krzywo, zapytaj o jakie narzędzie chodzi, chyba, że Ci nie zależy, myślę że warto wiedzieć, przynajmniej tak dla siebie. A krzywo jest teraz w drugą stronę
    Z9 + D500 + D300s + S 10-20 + N 17-55 2.8 + N 50/1.8 + N 70-200 VR II + N 400 2.8 TC S

Domyślnie

Każdy choć trochę zaawansowany program do obróbki zdjęć ma opcję "wyprostuj" i jak klikniesz na taką opcję wyświetli się siatka, która pięknie ułatwia znalezienie linii pionowych i poziomych w kadrze.

Domyślnie

a nie ma takiego czegoś że automatycznie sie prostuje ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bubus2 Zobacz posta
    a nie ma takiego czegoś że automatycznie sie prostuje ?
    w ps zrob tak: włacz podglad całego obrazka, wcisnij ctrl+a i zaznacz caly obrazek, a potem ctrl+t i klikajac gdzies koło rogu zdjecia bedzie taka strzałka sugerująca obracanie.... otworz sobie jakies okno z windowsa (ja otwieram jakis folder ;p ) i obróc zdjecie tak aby horyzont był równolegle do górnej krawedzi otwartego okienka z jakiegos folderu...

automatycznie to prawie w camera raw jest... klikasz odpowiednia opcje... i zaznaczasz kreske na obrazku... czyli np. horyzont czy cos pionowego i gotowe... sam Ci prostuje :P
    pozdro

Domyślnie

dzięki wielkie

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów