Close

Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 84

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tymancjo Zobacz posta
    A czemusz to?
    bo sa studenci, ktorzy nie biora pincet, a np. dwa-pincet
    nie mowie, ze zaliczam sie do tej drugiej grupy, ale na pewno jestem blisko
    a i ciagle jestem studentem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rycerz Zobacz posta
    ...no i pamiętaj, ludzie chętniej zapłacą więcej pieniędzy za tort, dekoratorkę wnętrz, limuzynę i wszystko inne [ niż za fotografa ]...bo to widać i jest się czym pochwalić przez znajomymi...
    Mogę potwierdzić, na Golden Line, w grupie "Śluby" o ile dobrze pamiętam, konsultantki ślubne wymieniały się informacjami o cenach, fotografowie stali tam najniżej (abstrahując, że fotograf jest sam, a w orkiestrze jest 2 i więcej). Orkiestra gra do rana, pakuje sprzęt, odsypia w niedzielę i ma wolne do następnego weekendu, u nas tak kolorowo nie jest. Ludzie (nie piszę o tych świadomych) nie mogą pojąć, że bardzo dobry produkt musi swoje kosztować. Na orkiestrę można wydać te 3k, na limuzynę też ponad 1k, ale fotograf za 2-3k "to już lekka przesada".
    D700, N24D, N35D, N85D, S150

Rycerz
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bialogardzianin Zobacz posta
    Mogę potwierdzić, na Golden Line, w grupie "Śluby" o ile dobrze pamiętam, konsultantki ślubne wymieniały się informacjami o cenach, fotografowie stali tam najniżej (abstrahując, że fotograf jest sam, a w orkiestrze jest 2 i więcej). Orkiestra gra do rana, pakuje sprzęt, odsypia w niedzielę i ma wolne do następnego weekendu, u nas tak kolorowo nie jest. Ludzie (nie piszę o tych świadomych) nie mogą pojąć, że bardzo dobry produkt musi swoje kosztować. Na orkiestrę można wydać te 3k, na limuzynę też ponad 1k, ale fotograf za 2-3k "to już lekka przesada".
    bo limuzyny nie ma dużo osób, grać i spiewać też jednak niewiele osób potrafi a zdjęcia robić umie przecież każdy, przykładasz oko do wizjera i robisz pstryk...
    no i przeciez to nic nie kosztuje

Domyślnie

przecież zdjęcia robi aparat HALOŁ!!!!!!!!!!!
    Więc wystarczy że ma się siłę trzymać sprzęciwo i jest robota zrobiona sama.
    wpisz 🐒i foto ale nie taką małpę jak w zoo tylko taką jak w emajlu
    ŚREDNI FORMAT jest tylko średni MIKRO CZTERY TRZECIE jest mikro KROP to wycinek całości PEŁNA KLATKA jest najlepsza bo jest pełna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slon Zobacz posta
    bo sa studenci, ktorzy nie biora pincet, a np. dwa-pincet
    nie mowie, ze zaliczam sie do tej drugiej grupy, ale na pewno jestem blisko
    a i ciagle jestem studentem
    No sam jeszcze nie tak dawno (tak mówia starzy ludzie) studiowałem i nie mam nic przeciw fotografującym studentom. A jak bierzesz za to godziwe pieniądze to tym lepiej. Ba! Nawet jakbyś brał te "pińcset" to ja się nie będę czepiał, bo co mi do tego. Jak ktoś jest dobry to szybko zacznie się cenić, a jak będzie robił badziewie - to ja takich klientów co je akceptują i tak nie będę miał, bo prawdopodobnie do mnie nie trafią.

...ech studia...

pozdrawiam,
    Tomek
    TymancjO /Tomasz Tomanek/
    głównie |D800|D700|80-200/2.8|85/1.8|17-35/2.8|
    "...to jest moja wina, i moge ja zwalić na kogo chcę!" Homer Simpson

Domyślnie

ja takich klientów co je akceptują i tak nie będę miał, bo prawdopodobnie do mnie nie trafią.
    Ostatnio fotografowałem na ślubie znajomej i o ile ona dobrze rozumie, że lepsze zdjęcia kosztują więcej i wymagają większego nakładu pracy (choćby posprodukcja itd.) to już jej mąż zabił mnie tekstem gdy wyjeżdzałem z wesela po oczepinach - "to co? wpadne jutro ok 14 po zdjecia". Żona go później troche uświadomiła, ale ile jest takich osób których nikt nie uświadomi i chcieć będą 1000 zdjęć na następny dzień za 500zł. Ale tak jak napisałeś, wtedy tacy klienci wybierają innych fotografów.

...ech studia...
    Nie dobijajcie mnie, miałem tydzień temu absolutorium :P Duchem jestem jeszcze studentem :P
    Nikon, Apple, Wacom
    LukaszBerlinski.pl | Mój blog

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lookash Zobacz posta
    Nie dobijajcie mnie, miałem tydzień temu absolutorium :P Duchem jestem jeszcze studentem :P
    a ja specjalnie przenioslem obrone na pazdziernik

Gaduła Awatar timi
    Miasto
    Golub-Dobrzyń
    Wpisów
    3

Domyślnie

za "pincet'' no nie przesadzajcie, u nas robią to za trzy sety. oczywiście tak jak pisaliście 2 tys zdjęć na płytę, niepoprzerabiane, poprzewracane. A ile śmiechu jest jak się je później ogląda. Oczywiście wywołane 10/15 w MM. I interes się kreci. Dlaczego bo tanio. Młodzi fotografa zawsze szukają na koniec nierzadko z myślą a to ciocia, brat ma aparat coś tam porobią.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 06-07-2010 o 18:21 Powód: pis. ("nie rzadko")

Domyślnie

Panowie, pińcet to drooogo, już słyszałem że trzysta to zdzierstwo...
    Nie robię ślubniaków... jeszcze
    Jak ktoś chce 1000 fot na CDbezObróki...Cóż poślijcie do MEGAkonkurencji
    Pozdrawiam
    Adam R.

Domyślnie

WOW- ladne wypowiedzi
    Ku wyjasnieniu:
    - nie zamierzam robic slubow = nie naleze do ludzi ktorzy robia fuszerke tylko po to zeby skasowac byle grosz. Jestem informatykiem od 20 lat (zawodowo) i te dylematy sa rowniez mi znane w mojej dziedzinie.. Uwazam ze jak juz ktos zaczyna cos robic to niech to robi nalezycie, z klasa i za odpowiednie pieniadze a nie za psie grosze.
    - co do kalibracji - to robilem mikrokalibracje w body z tablica testowa - na tarasie - sprawdzalem obiektywy po kalibracji w serwisie (a propos wrocily do serwisu ).
    Jak najbardziej popieram ze zdjecia powinny robic osoby ktore sie na tym znaja. Co do ceny to rowniez uwazam ze zdjecie, viedo - to pamiatki na wiecznosc - ja po 20 latach mam jeszcze swoja VHSke i milo sie ja oglada.

I nie ma co tu podpuszczac - rzucilem temat jako mysl a nie jako chec szybkiego zarobku
    Zycze powodzenia slubnika i niech zarabiaja taka kase na jaka sie cenia i zeby ich prace byly tego warte
    Nikus DeTrzysta'S i szklarnia z owocami Sigmusia i Nikusia oraz malutkiej Tokinki - do tego blyszczyk na 9setce

Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów