Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Lightbulb Rig Shot [Zrób to Sam]

Dziś zrobiłem RIGa.
    Użyłem zwykłych przyssawek do przenoszenia szyb (1 potrójna i 2 pojedyńcze)
    Musuałem je lekko zmodyfikować, żeby były solidniejsze/bezpieczne (dla sprzętu) i umożliwiały wpięcie statywu/rury aluminiowej (fi-40).
    Jutro zrobię fotki samych przyssawek i rozwiązań, jakie zastosowałem.

Zdjęcia wykonane przy prędkości ok. 10km/h na czsach 1/4 - 1/6s. Najlepiej jest uzyć szaraka i wydłużyć czas do 3-6s. Można wtedy jeszcze wolniej jechać, a asystent może asekurować aparat "na wędkę"

1.

2.

3.

4.

5.
    D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL

Domyślnie

Niby wygląda dosyć pewnie, ale mnie to przeraża. Trochę ryzyka, ale efekty są tego warte.
    Jestem leniwy, ale z tym walczę.
    Nie chce mi się włączyć komputera, ale jednak znajduje w sobie tyle siły, żeby go włączyć.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stecarlos Zobacz posta
    Niby wygląda dosyć pewnie, ale mnie to przeraża. Trochę ryzyka, ale efekty są tego warte.
    No baa... "No pain - No game!"

Spoko, spoko... Ja się bałem chyba bardziej niż Ty Co prawda sprawdziłem kilka razy wytrzymałość i powiem szczerze, że naprawdę mocno się trzyma. Tylko warunek: ssawki i powierzchnie (szyby, lakier) muszą być czyściutkie, a jak jest kurz to lepiej od razu rzucić aparatem o asfalt

Dla lekających się powtarzam: zdjęcia robi się przy minimalnej prędkości, więc asystent może iść obok i trzymać pasek aparatu.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 07-07-2010 o 21:47 Powód: pis. ("na prawdę")
    D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Ważne że działa
    Też jestem w temacie, mam już wszystkie klocki a jutro przycinam wstępnie stal na ramę

Domyślnie

Brawo! Czekamy na więcej zdjęć! Wyzwalane pilotem czy z opóźnieniem? Napisz też proszę łączny koszt wykonania tego ustrojstwa.
    D700, N24D, N35D, N85D, S150

Uprawnienia umieszczania postów