Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Domyślnie KL Stutthof.....

.... będąc przejazdem zajechaliśmy pod obóz, piąta rano, obóz zamknięty cisza potęgowała wrażenie pustki i smutku , to widok zza bramy

zapraszam

1.

2.

3.

4.

Domyślnie

Dobre foty, sugestywne, szczególnie czwórka zatrzymuje i zmusza do refleksji.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Tak b. dobre foty ze wskazaniem na 1,3 i 4

bth
    Gość

Domyślnie

Też jestem na tak, chociaż w przypadku zdjęć z takich miejsc mam trudności w ocenie - tutaj wybrałbym mniej oklepane 3 i 4. Ja w Stutthofie byłem rok temu, piękna słoneczna pogoda, dookoła las - ptaki śpiewają, las szumi. Nie wiem czy wtedy kontrast nie jest jeszcze straszniejszy. A w temacie, polecam "Los utracony" Kertesza, przypomniał mi się, bo sugestywnie opisywał m.in. to jak który obok wyglądał, gdzie był położony. I cieszył się, że jadą do ładniejszego...

Domyślnie

Myślę, że jeśli potraktowałeś te zdjęcia jako reportaż, to warto było utrzymać je wszystkie w takiej samej kolorystyce (albo kolory albo czerń i biel).
    Dwójka ma się niestety nijak do trzech pozostałych (a właściwie do dwóch ostatnich).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jerezano Zobacz posta
    Myślę, że jeśli potraktowałeś te zdjęcia jako reportaż, to warto było utrzymać je wszystkie w takiej samej kolorystyce (albo kolory albo czerń i biel).
    Dwójka ma się niestety nijak do trzech pozostałych (a właściwie do dwóch ostatnich).
    dla mnie liczy się temat nie kolor - jak wynika z opisu możliwości na prawdziwy reportaż miałem niewielkie,(wszystkie zdjęcia robione przez druty), zrobiłem jednak mimo tego gdyż to miejsce puste o piątej rano nie pozwoliło mi przejść koło tematu obojętnie, dwójka to jeden z symboli który mogłem pokazać tylko w taki sposób, mz. jednak w reportażu nie ocenia się raczej pojedyńczych fotografii a cały set - dlatego jedynka jest w b/w, celowo przekontrastowana i lekko przepalona, żeby podkreślić bardziej sugestywnie to miejsce
    zresztą jest to moja wizja, poniekąd wiedziałem że będą uwagi typu dlaczego całość nie w b/w lub odwrotnie nie w kolorze, ale tak jak napisałem wyżej dla mnie liczy się klimat miejsca więc na tym starałem się skupić, sadzę że całkowicie inaczej wyglądałby ten reportaż w godzinach otwarcia muzeum

pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez harb ; 30-06-2010 o 15:52

Domyślnie

Pierwsze trzy klimatyczne i dobre.....ale dla mnie cztery bomba!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    ... możliwości na prawdziwy reportaż miałem niewielkie...
    Ok. Ale sam zakwalifikowałeś swoje zdjęcia jako reportaż więc nie pisz teraz, że nie jest to "prawdziwy reportaż" Albo jest, albo nie jest.

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    ...jednak w reportażu nie ocenia się raczej pojedyńczych fotografii a cały set...
    To prawda. Jednakże wszystkie zdjęcia w reportażu muszą ze sobą współgrać i opowiadać... Tu nie opowiadają (moim zdaniem)
    Pozdrówki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jerezano Zobacz posta
    Ok. Ale sam zakwalifikowałeś swoje zdjęcia jako reportaż więc nie pisz teraz, że nie jest to "prawdziwy reportaż" Albo jest, albo nie jest.

To prawda. Jednakże wszystkie zdjęcia w reportażu muszą ze sobą współgrać i opowiadać... Tu nie opowiadają (moim zdaniem)
    Pozdrówki
    e nie łap mnie za słowa, nie jest to tłumaczenie się bo niema takiej potrzeby, jest to naświetlenie okoliczności powstania tych fotografii - to trochę tak jakby Tobie Twoje dęby kazano robić z odległej o parę km ambony
    ale może rzeczywiśćie niepotrzebnie to piszę fotki powinny się bronić same natomiast Ty masz prawo do własnej
    o nich opinii

pozdro

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów