Mimo, że przeglądarki ów test ze strony pierwszej różnie interpretują to na FF`ie i na Operce jakiekolwiek zdjęcie wrzucę do sprawdzenia wygląda niemalże identycznie....
Szukaj
Mimo, że przeglądarki ów test ze strony pierwszej różnie interpretują to na FF`ie i na Operce jakiekolwiek zdjęcie wrzucę do sprawdzenia wygląda niemalże identycznie....
ja mam pozamiatane, muszę zdobyć gdzieś kalibrator, poprzedni profil pod EIZO był robiony na XP, teraz przeszedłem na WIN7 i go już nie widzi![]()
Profile ICC są zestandaryzowane, niemożliwe by W7 go nie widziało. Kliknij prawym przyciskiem myszy na pliku z profilem i wybierz "Zainstaluj profil", a następnie wejdź w Panel Sterowania>Zarządzanie kolorami>Urządzenie:Ekran: nazwa twojego profilu.
Do tego dobrze jest zainstalować Gamma Loader w autostarcie, np. instalując i1macha:
http://www.xrite.com/product_overvie...SoftwareID=724
Dzięki Czornyj za wskazówkę, dopiero teraz się za to zabrałem, bo w rozjazdach byłem - faktycznie działa!Problem polegał na tym, że w katalogu z profilami ( win>system32>spool>drivers>kolor ) był wsadzony profil, jaki mam pod EIZO, ale dziwnym trafem miał wielkość 0Kb... . Po podmianie pliku z profilem, bez problemu ponownie przypisany został do monitora.
Do autostartu mam wrzucony LUT.
To pobierz tymczasowo profil swojego LCD ze strony producenta.
Fx
Skontaktuj się z nami