Szukaj
Gwałtownie zwiększony popyt na Nikkory 1.8/50 murowany!![]()
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
troche chaosu więc ciężko komentować fajny bokeh, czasami za dużo bałafanu ale klimat jest kilka zbyt ciemnych pierwsze np.
sporo gratów
nie zwróciłem uwagi na to, kogo są te zdjęcia i w trakcie oglądania zastanawiałem się, czy 'Laika' znaczyło, że robione Leiką, czy że autor chciał napisać, że jest Laikiem, bo bokeh... nie zawsze pasuje.
Naucz się czytać
Jest kilka fajnych, ale jako że nie ponumerowane ciężko wskazać które mi się podobająCo do bokehu to tak właśnie robi to nikonowska 50 1,8? Bo jakoś nie wyświetla mi exifu. Jeśli tak to chyba jednak kupię używaną 1,4.
Pozdrawiam
Nikon Canon Zenit i dwa Fiedy
Yova, tak robi Noctilux 50/1 pewnie
Cieszę się, że mój Rokkor 58/1.4 jest bardzo podobny :]
Naucz się czytać
hmmmm no w każdym razie o ile na BW bokeh w miarę ok wygląda na kolorowych w ogóle ale to w ogóle mi nie pasi![]()
Nikon Canon Zenit i dwa Fiedy
ciezko ocenić ten aparacikwiec Leika czy nie Leika- nie ma to znaczenia patrzac na zdjęcia.
bo bokehem mozna zrobic jedno WOW na jednej, dwoch fotach i wtedy jest ok, ale co potem ?
czy masz cos z reportażu ??
sam bardzo chetnie posiadlbym sobie ten aparacik przynajmniej na miesiac i pocwiczyl na slubach- sprzedal ciezkie graty i przytulil cos tak małego- ale to tylko teoria, ktora chyba nigdy sie nie sprawdzi bo lustrzanka ma wiecej mozliwosci w reportazu- jak mysle![]()
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
A co mi tam! Obserwuję ten dział od niedawna. Zaglądam, zaglądam, ale nie mam śmiałości do komentarzy, bo mój pierwszy wątek był potraktowany okrutnie (nie mówię, że do końca nie zasłużenie). Ale przy tych zdjęciach nie potrafię się powstrzymać. Bardzo ładne i ciekawe kadry. Jedynie z pominięciem 002 przy pierwszym ujęciu i sepii ściągnęłabym trochę niebieskiego i wyciągnęłabym trochę z cieni. Pewnie znowu będę BE, ale trudno.
I jeszcze pisze ta, która się nie zna. Przeboleję ewentualne wstręty.
![]()
Pozdrawia Basia, coby nikt mnie nie wziął za chopaka
Skontaktuj się z nami