Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Peleng 8/3.5 a lustro D50

Bardzo prosze Szanownych forumowiczow o rade czy w d50 po zamontowaniu Peleng'a pojawia sie problem z uderzaniem lustra o koniec obiektywu podczas robienia zdjec? Wiem ze w wiekszosci modeli d70s problem ten nie wystepuje (aczkolwiek nie wszystkich), ale nie udalo mi sie znalezc opini na temat d50.

Serdecznie dziekuje.

PS. I jesli ktos ma namiar na "dobry" test Tokiny 10-17mm - prosze o link. THNX

Domyślnie

było na forum, poszukaj
    www.bartoszsklodowski.pl
    D300 + MB-D10 | D70s | T 12-24/4 | S 15-50/2.8 | N 50/1.4 | N 85/1.8 | N 70-200/2.8 VR | S 150/2.8 | SB600

Domyślnie

Badz niepotrafie znalesc, badz nikt o d50 i peleng'u nie wspomina.
    Coz szukam dalej, hehe
    THNX

Domyślnie

http://www.pauck.de/marco/photo/stuf...g_fisheye.html
    nie wiem czy znajdziesz tam co cie interesuje, ale chyba jest cos o problemie "uderzajacego lustra"

Domyślnie

wszem i wobec oznajmiam iz po przejrzeniu n-ilosci stron internetowych, nie odnalazlem wypowiedzi uzytkownika d50'tki ktory pisalby o problemach z lustrem i Pelengiem.

... moze to znak iz problem taki nie wystepuje, hehe

Dzieki za pomoc,
    Pozdrawiam.

Thumbs down

w moim d70s nic o nic nie zawadza obiektyw działa ale powiem szczerze, ze oddałem go bo nie byłem zadowolony z jakosci...
    Nikon d70s, 18-70, 70-300, Zenitar 16mm., 50 1.4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rothar Zobacz posta
    Bardzo prosze Szanownych forumowiczow o rade czy w d50 po zamontowaniu Peleng'a pojawia sie problem z uderzaniem lustra o koniec obiektywu podczas robienia zdjec? Wiem ze w wiekszosci modeli d70s problem ten nie wystepuje (aczkolwiek nie wszystkich), ale nie udalo mi sie znalezc opini na temat d50.

Serdecznie dziekuje.

PS. I jesli ktos ma namiar na "dobry" test Tokiny 10-17mm - prosze o link. THNX
    Prawdopodobnie wystarczy odkrecic filtr znajdujacy sie na tylnej soczewce.

Domyślnie

ta tokina 10-17 to lipa jak za tę cenę, ja bym chyba wolał pelenga
    Nikon d70s, 18-70, 70-300, Zenitar 16mm., 50 1.4

Uprawnienia umieszczania postów