Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Domyślnie Plenerowo - Olga

Witam grono fotogtraficzne
    Kilka dni temu w ramach treningu mialem przyjemnosc robic zdjecia Oldze.
    Jest to dla mnie cos nowego. Mozna powiedziec, ze była to moja 1 sesja plenerowa gdzie miałem do dyspozycji dodatkowe akcesoria (sabina i blenda ) oraz dodatkowa parę rak czyli nasz "techniczny" Hose.
    Przepraszam za taka ilosc zdjec ale nie widze sensu rozbijac tego na kilka teamtow a wazna jest dla mnie wasza ocena.
    Z podziekowaniem!

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

14.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Oleśnica/Wroclaw

Domyślnie

Na kilku zdjęciach stanowczo przepalona koszula. Poza tym: przyzwoity set chociaż fajerwerków żadnych nie widzę!

Domyślnie

Kalibruj monitor. Przepały straszne na prawie każdym zdjęciu. Rzuć okiem na histogram a sam zobaczysz ; )
    Nikon + Nikkory + Lampa + reszta gratów w ciężkiej torbie = i tak mało czasu na wszystko...

Domyślnie

Wiem, wiem... biala koszula na ciemnym tle. Nie mogłem sobie z tym poradzic :/ Skracajac czas tło robiło sie czarne z kolei w szopie tłumiac biel zdjecie robiło sie blade malo kontrastowe...

Domyślnie

no szałuuuu nie ma
    jedynie byłoby fajnie:
    14-ale znowu przepał na koszuli
    15-gdyby nie było przepału i stanika
    pokonała cię biała koszula
    D700, N35/1.8, N50/1.8, S24-70/2.8, N85/1.8, T70-200/2.8, SB900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez YANOSZ Zobacz posta
    Wiem, wiem... biala koszula na ciemnym tle. Nie mogłem sobie z tym poradzic :/ Skracajac czas tło robiło sie czarne z kolei w szopie tłumiac biel zdjecie robiło sie blade malo kontrastowe...
    W tym przypadku zdecydowanie powinienes byl naswietlac na swiatla. Koszula modelki odgrywa znacznie istotniejsza role, niz tlo. W postprocessigu z tego tla pewnie i tak udaloby sie co nieco wydobyc, a uratowanie tak mocnych przepalen -- niemozliwe.
    Ostatecznie -- zle dobrane swiatlo/otoczenie do takich zdjec.
    Wiec to nie tlumaczenie...
    Ponadto -- popatrz na 11. Tam przepalenie koszuli _nie ma_ uzasadnienia.

Hint: Nie wiem jak mierzyles swiatlo, ale nastepnym razem warto sprobowac spot, lub centrlanie-wazony i mierzyc swiatlo na koszuli.
    24355050508080135105200...
    www.jswierad.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez messer Zobacz posta
    Hint: Nie wiem jak mierzyles swiatlo, ale nastepnym razem warto sprobowac spot, lub centrlanie-wazony i mierzyc swiatlo na koszuli.
    Robine manualem bez pomiaru, swiatłomierza tez niet :/ wszycho na oko...
    P.S. Ogromne dzieki za wskazowki i wypowiedzi.

Domyślnie

Fajna dziewczyna. Myślę, że fotki były by lepsze gdyby dziewczyna nie miała stanika lub stanik miał bardziej cielisty kolor. Można także odpiąć jeden więcej guzik w koszuli dla 'dodania smaku'. Ekspresja na fotach z potarganymi włosami bardzo fajna.

Pierwsze koty za płoty. Nie ma na tym forum nikogo kto by się urodził z umiejętnością robienia b. dobrych zdjęć. Przepały na koszuli można zredukować w ps. Rób dalej foty i nie przejmuj się mało pochlebnymi komentarzami. Dla mnie jesteś zaj...ty. Ja nie potrafię takich robić Zazwyczaj prezentacja lepiej wygląda jak np kolorystyka zdjęć jest spójna, albo kolor albo bw.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez hydra ; 29-06-2010 o 14:49
    Tymczasem Nikon

Uprawnienia umieszczania postów