Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6
    grzerx
    Gość

Domyślnie d200 problem z kartami pamięci

Witam wszystkich na forum to jest mój pierwszy post.
    Mam problem z d200, otóż odebrałem go z serwisu po wymianie migawki i czyszczeniu matrycy i pojawił się problem
    z kartami pamięci a dokładnie pojawia się komunikat migający "chr" oraz informacja card is not be used.
    Po wyłączeniu aparatu i wyjęciu karty oraz ponownym załadowaniu karty i włączeniu aparatu problem na chwilę znika tzn na kilka kliknięć. Jednak nieraz i to nie pomaga.
    Dodam, że problem nie występował przed serwisem jedynie wieszanie się migawki co było powodem oddania go do serwisu.
    Mam pytanie czy oddać go do serwisu w ramach reklamacji, czy jest to odrębny problem nie wynikający z wymianą migawki, może jakaś aktualizacja oprogramowania? Ale na stronie nikona nie znalazłem aktualizacji dotyczącej tego problemu. I jeszcze jedno czy po wymianie migawki licznik zdjęć (total number) powinien się skasować czy nie?
    Będę wdzięczny za pomoc.
    pozdrawiam
    Grzerx
    Ostatnio edytowane przez grzerx ; 26-06-2010 o 11:24 Powód: uzupełnioenie postu

grzerx
    Gość

Domyślnie

Muszę dodać,że używam kart polecanych przez nikona.

Zbanowany
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jakiej wielkości karty używasz i jakiego producenta ???

grzerx
    Gość

Domyślnie

4 i 8 gb san disk

grzerx
    Gość

Domyślnie

Czy ktoś wie czy po wymianie migawki licznik (total number of shoter) powinien się wyzerować?

grzerx
    Gość

Domyślnie

Aktualizacja oprogramowania do wersji 2.01 nic nie dała w poniedziałek jadę do serwisu z reklamacją, w końcu przed serwisem współpracował ze wszystkimi kartami.

Uprawnienia umieszczania postów