Jakie macie sposoby na długotrwałą efektowną piankę np na kawie czy piwie do zdjęć? Ta naturalna szybko znikana kropelki mam sposób - gliceryna ale zastanawiam się czego by tu najlepiej użyć na imitację pianki
![]()
Szukaj
Jakie macie sposoby na długotrwałą efektowną piankę np na kawie czy piwie do zdjęć? Ta naturalna szybko znikana kropelki mam sposób - gliceryna ale zastanawiam się czego by tu najlepiej użyć na imitację pianki
![]()
kupic sztuczna pianke
sa i do piwa i do kawy
Okay będzie trzeba zrobić rekonesans na allegroa nie ma jakiś "domowych" sposobów na to? Czytałem gdzieś kiedyś, że różnych trików się używa do takich zdjęć.
Jak poprawnie zrobisz Cappuccino to spienione mleko trzyma się przez minimum 5 minut. Chyba, że barista nie umie spienić piany na mokro, to już inna sprawa.
Jak potrzebujesz więcej czasu, to ja osobiście polecam piankę do golenia.
Portfolio - Graphic Designer & Front-End Developer
Przy piwie - naturalna + pośpiech. Jak opadnie, to się ubija nową.
Jasne że są domowe sposoby:
1. robisz lekki kogel mogel z dodatkiem kawy - piana praktycznie się nie rozpadnie - możesz usypac na niej kształty jakie chcesz
2. mleko 3% i trochę cukru, podgrzewasz ale nie gotujesz i używasz specjalnego narzędzia do piany - podobne jak zaparzacz do kawy/herbaty z takim sitkiem i spiralką naokoło sitka, tylko zamiast tego ma siatkę z drobnymi oczkami, minuta ubijania i masz pianę idealną
All we are saying is give peace a chance...
Skontaktuj się z nami