Close

Strona 2 z 10 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 91

Wątek: Kubek obiektyw

Domyślnie

ale z wysokimi cenami oryginalu IMHO przeginacie
    Cena oryginału leci w dół, być może za sprawą silniejszej złotówki i słabniejącego dolara ostatnimi czasy,
    jednak jakiś czas temu oglądając "kubki nikkora" cena to 49$ z zaznaczeniem free shipping.
    Stąd moja opinia, być może że już nie znajdująca potwierdzenia w rzeczywistości, że "oryginał" jest drogi.
    Swoją drogą, canon wypuścił te kubki w związku z canon winter coś tam, i służyły im do promocji firmy,
    jak widać przyjęło się. Niestety nasz producent nie zdecydował się na systemowe kubki, i robi je jakaś
    firma niezwiązana w ogóle z nikonem.

Skoro są tanie - to może zrobimy jakieś większe forumowe zamówienie ?
    Chociaż fotografie nie mogą kłamać, kłamcy mogą fotografować . Lewis Hine

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez botang Zobacz posta
    Skoro są tanie - to może zrobimy jakieś większe forumowe zamówienie ?
    A nie lepiej sobie zrobić projekt i zamówić u polskiego producenta?
    Przecież kubek nie będzie w powszechnej sprzedaży, tylko zamówiony będzie dla osoby prywatnej.
    Można by zrobić długi kubek z 200/2 VR czy pękaty z 14-24.
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

elanek - masz na myśli kubek obiektyw ten taki jak canonowska l-ka, nie taki
    jak mój - sam nadruk na kubku ?
    Jeśli to pierwsze - nie wiem do jakiej firmy można by się zwrócić o wykonanie projektu,
    korciło mnie żeby przerobić stary obiektyw jakiś, jednak brak pomysłu na wykończenie
    bo wybebeszenie tego nie byłoby wielkim problemem
    Chociaż fotografie nie mogą kłamać, kłamcy mogą fotografować . Lewis Hine

Domyślnie

Dajcie jakieś linki do tych kubków z ebay'a.
    D200+słoiki

Domyślnie

kurcze niezle te kubki sa
    ktos ma? i jak wrazenia?

Domyślnie

bardziej to termosy niz kubki.
    Szanuję tylko tych którzy szanują mnie, a reszta na kran może wskoczyć mnie.

FX | N50 1.8G | N14-24 2.8 | N24-70 2.8 | N70-200 2.8 VR II | SB-800 | WWW | BLOG

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez D_Z_I_A_D_E_K Zobacz posta
    bardziej to termosy niz kubki.
    takie kubki miejskie

Domyślnie

A ja się pochwale swoim a co, dostałem od szefa za efektywna pracę:

Domyślnie

Kubka na ebayu najlepiej szukac wpisujac w ebayowej szukajce "lens cup". Canon 24-105 miesci 375ml, wiec w zasadzie to duzy kubek. Szkoda, ze jest caly z tworzywa, a nie ma metalowego wnetrza jak 70-200.
    70-200 L znalazlem najtaniej za 30USD i wszystko by bylo pieknie gdyby nie to, ze ma on ok. 20cm wysokosci, wiec to tega szklanica

Zbiorowe zamowienie z ebaya nie ma kompletnie sensu przy opcji "free shipping", bo nic nie oszczedzamy, a ryzykujemy, ze sie Urzad Celny doczepi. Dodatkowo dochodza koszty dystrybucji w PL od odbierajacego zamowienie do "skladkowiczow".
    Jak ktos nie ma Paypala, a chce kubeczek, to ja moge pomoc w dokonaniu zamowienia.

@Lucas Z - rewelacja! Moglbys sie podpytac szefa gdzie to zamawial, moze wlasnie na takie cos sie zrzucmy? Tu juz zbiorowka ma sens, bo mozna negocjowac nizszy koszt jednostkowy.
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Strona 2 z 10 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów