Close

Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Jakie napięcie na MB-D200

Proszę szanownych Kolegów o zmierzenie napięcia na stykach koszyka MB-D200 ze świeżo naładowanymi akumulatorami. Z matematyki wynika że napięcie powinno być conajmniej 7,5 V, ale to bez strat i uwzględniając tylko napięcie deklarowane przez producenta. Próbowałem świeże, ale nie nowe akumulatory wrzucić do D90 i d@#$. Aparat miga (dioda baterii) jak głupi i ani be ani me - nie rusza.
    Przez załadowaniem koszyka wybrałem rodzaj zasilania na Ni-Mh (2 opcja od góry). W sumie zamówiłem już akumulatory HFR (polceane przez Robina) i SAFT (wysokoprądowe), ale zanim przyjdą chce wiedzieć co mam wyrzucić, bo nie daje mi to spokoju: czy aku czy koszyk, czy MD czy cały komplet łącznie z aparatem. Niestety mój multimetr jest uszkodzony i nie mam możliwości zmierzenia wartości napięcia.

Domyślnie

Na szybko: nieświeżo naładowane eneloopy - 8,06V. Akumulatory pokazują 1,34V - 1,35V.
    Pozdrawiam
    Z6II|FTZII|N10-24|N14-24|N35|N24-70|N105VR|N70-200VRII|TC-14EIII|TC-17EII|SB800|YN-685|YN-460II|YN-622N-TX|YN-622N|YN RF-602|YN RF-603
    Było: D700+MB-D10|D200+MB-D200|

Uprawnienia umieszczania postów