Szukaj
Ciężko skomentować coś czego nie widać.
Radzę zapoznać się z tym http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=1358
Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB
<lol>
nie za bardzo jest możliwośc przeglądania zdjęć, serwis wymaga rejestracji...
TOTALNY AMATOR with...
Nikon D50 + Nikkor 18-55/3.5-5.6 + Nikkor 50/1.8 + Tamron 70-300/4-5.6 + Nikon SB-20
www.tordek.ovh.org <== PhotoBlog
Wreszcie udało mi się załadować zdjęcia, uff. Może teraz pojawi się jakaś krytyka, byle nie miażdżąca.
jesli moge cos powiedziec to moim skromnym zdaniem z tych trzech najlepsze jest 3-cie
w pierwszym postawiłbym bardziej na twarz modelki zamiast zakrywac ja kapeluszem.dodatkowo zrobiłbym cos z tym tłem w ps-ie zeby je deczko ujednolicić.
Skoro się pierwszy wyrwałem że nie ma co skomentować to wypada coś od siebie napisać.
F1 - przyciął bym z góry i z prawej. Więcej widocznej "twarzy" by się przydało
F2 - gdzieś kiedyś na forum przeczytałem iż nie powinno się tak kadrować aby czubek nosa zlewał
się z krańcem policzka, jakby modelka mogła się ciut bardziej obrócić no i to ramię za bardzo wystaje.
Jeżeli masz możliwość i chęci powtórzyć to ujęcie to chętnie bym zobaczył
Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB
Nr1
to tanie tło niestety poraża, i chocby temat główny zdjęcia był mistrzostwem świata to za to tło wsadziłbym cię do więzienia.
Nr2
oczy w portrecie to rzecz bardzo istotna o ile nie najstotniejsza, oczy dają i podkreślają osobowośc modela, na tym zdjęciu pozbawiłeś modelkę osobowości.
Nr3
Dalej to tanie tło, ale podratowałeś je większym rozmyciem, generalnie chyba najciekawsza fota choc aranżacja nieco na siłę.
Tylko że ja się na portretach nie znam więc nie bież tych słów bardzo do siebie.
zgadzam się z wszystkimi... dodam tylko, że 3 chyba jest najlepsze z tego względu, że pojawia się jakiś fajny koncept szkoda tylko, że nie zrealizowany.
Skontaktuj się z nami