Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18
    Oszczędny w słowach Awatar dominicus
    Miasto
    Warszawa/Brwinów

Domyślnie

To ja mam pytanie dotyczące pierścienia ostrości. Czy w Waszych egzemplarzach też jest delikatny luz?? Podobnie mam w 18-105 VR.

Domyślnie

Ja również mam delikatny luz pierścienia, ale nie ma to wpływu na jego pracę .

Oszczędny w słowach Awatar dominicus
    Miasto
    Warszawa/Brwinów

Domyślnie

Ok, dzięki za info.

Domyślnie

to jak już o problemach....to mi ostatnio dwa razy się zwiesił AF w połączeniu z d300s - mogłem robić foty, ale nic nie ostrzył jakby był na mf ustawiony - wyłączenie nic nie dało, dopiero wyjęcie baterii załatwiło sprawę - temat mi sie powtórzył w ciągu 3dni, a szkło mam od 2tyg - oczywiście nie wykluczam że puszka cos zaszwankowała, ale może komuś się też tak zrobiło przy użyciu 35?

Domyślnie

Prawda, one już tak mają mój świszczał ok 4 miechów od zakupu teraz jest cichutki ;] i cały czas robi świetną robotę.

Domyślnie

Mój też świszczy, to chyba faktycznie przypadłość tego modelu, na szczęście niegroźna.
    D200 MB-D200 D60 | 35 85 | SB-800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tommy Zobacz posta
    to jak już o problemach....to mi ostatnio dwa razy się zwiesił AF w połączeniu z d300s - mogłem robić foty, ale nic nie ostrzył jakby był na mf ustawiony - wyłączenie nic nie dało, dopiero wyjęcie baterii załatwiło sprawę - temat mi sie powtórzył w ciągu 3dni, a szkło mam od 2tyg - oczywiście nie wykluczam że puszka cos zaszwankowała, ale może komuś się też tak zrobiło przy użyciu 35?
    Kupując swoją 35-kę przetestowałem dwa szkła. Jak podpiąłem drugi obiektyw to AF wogóle nie działał, poprostu nie chciał ustawić ostrości z D700. Wyłączyłem aparat, odpiąłem szkło i założyłem je na nowo. AutoFocus odrazu zadziałał choć oczywiście z charakterystyczną "angielska flegmą", wolno acz celnie. Problem juz się nie powtórzył. Jednak wybrałem szkło, które tak się nie zachowywało. Ale oczywiście piszczy też. Pozdrawiam

Domyślnie

35-ki nie piszczą i i świszczą. One nam śpiewają
    D60 - N18 - 105 VR, N18-55 VR , N35 f/1,8 G, Hoya, Marumi...+ wiele chęci a mało czasu

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów