Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Ula

Domyślnie Ula

W domowym zaciszu...
    LR i PS -- pierwsze kroki (przesiadka z Bibble i Gimp)
    24355050508080135105200...
    www.jswierad.pl

Domyślnie

messer, przyczepie się do oczu bo kiedyś podobny błąd popełniałem. Białka oczu są przesadnie wybielone
    olender.me
    C5DmkII, C28/1.8, C85/1.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzej Olender Zobacz posta
    messer, przyczepie się do oczu bo kiedyś podobny błąd popełniałem. Białka oczu są przesadnie wybielone
    Wieeem, wiem. (trafnie zresztą zauważone, dzięki)
    Ale ciągle jeszcze nie opanowałem biegle non-destructive d&b w PS ... to zupełnie inny kawałek softu niż Gimp, jednak. Zrsztą w ogóle cały workflow z nowymi zabawkami wygląda całkiem inaczej i sporo się trzeba przestawić mentalnie.
    www.jswierad.pl

Domyślnie

Jak dla mnie to przerysowane jest lewe ramię, a poza sugeruje "tu mnie boli". Gdyby mina była okraszona chociaż cieniem uśmiechu, może to wrażenie byłoby słabsze.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Właśnie! Bo to 35mm było. I ja też mam za każdym razem wrażenie, że on przerysowuje z tej odległości, kiedy 50mm na FX takiego złudzenia mi nie dawało.
    I ktoś mnie na forum przekonywał, że matematycznie to jest takie samo przerysowanie z 35 na DX jak z 50 na FX -- może i tak, ale tutaj nawet "osoby trzecie" kłuje w oczy.

Co mnie utwierdza w przekonaniu, że to nie ja zwariowałem... (ta fotka miała to między innymi ujawnić/wyprowadzić mnie z błędu). Dzięki ekonet!
    www.jswierad.pl

Uprawnienia umieszczania postów