Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Domyślnie monopod + głowica

Witam
    Przymierzam się do zakupu monopodu i głowicy kulowej, przeglądam internet i mam mętlik w głowie, więc proszę o poradę co mam kupić .Zestaw D300 + sigma 150-500 czyli ok 3 kg. Kwota do 500 zł.Wzrost 170 cm.
    Pomóżcie
    Pozdrawiam cieplutko - Ania
    D300 + N18-70 + N70-300 + S150-500

Domyślnie

Ja po raz drugi (po poprzednia mi ukradli) zakupilem (zreszta na forum) glowice 222 MF, specjalnie do pracy z monopodem. wczesniej mi sie pracowalo na niej bardzo dobrze sprzetami od d70 do d3 i obiektywami od 24-70 do 300 w roznych konfiguracjach
    Jescze tylko noge musze kupic, bo tez juz nie posiadam, ale mialem wczesniej 680b i byl calkiem ok (i chyba tez przy nim pozostane, aczkolwiek musze sie jescze rozejrzec)

Domyślnie

Proponuję monopod Velbon UP 4000 i prostą głowicę uchylną MN 234 RC. Zestaw solidny, pod Twój sprzęt odpowiedni. Mam podobny a nawet cięższy i daje radę. Dobry nawet dla wysokich fotografów. Relatywnie tani i niezbyt ciężki (bo głowica lekka).
    A jak kogoś przyjdzie zdzielić - też dobry ))

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wujot Zobacz posta
    Proponuję monopod Velbon UP 4000 i prostą głowicę uchylną MN 234 RC. Zestaw solidny, pod Twój sprzęt odpowiedni. Mam podobny a nawet cięższy i daje radę. Dobry nawet dla wysokich fotografów. Relatywnie tani i niezbyt ciężki (bo głowica lekka).
    A jak kogoś przyjdzie zdzielić - też dobry ))

Też tak uważam.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Uprawnienia umieszczania postów