Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Zachod nad Zatoka

NIKON

Domyślnie

Mirku, ekspozycja wydaje się prawidłowa .
    Kadr już mniej. Brak zamknięcia powoduje, że oko lekko błądzi nie znajdując punktu zaczepienia.
    Myślę, że lepszym rozwiązaniem było by kadrowanie z plaży, tak, aby brzeg prowadził wzrok oglądającego do zachodzącego słońca i dalej do końca cypla.
    Podział kadru 50/50 też moim zdaniem niezbyt szczęśliwy jest. Wiem, że ostatnio często można się z takowym spotkać, ale bardziej w kwadracie.
    To takie moje jakieś tam przemyślenia odnośnie tego zdjęcia. Nie wiem czy trafne czy nie .

Domyślnie

OK Dzieki
    NIKON

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PABLOOK Zobacz posta
    Mirku, ekspozycja wydaje się prawidłowa .
    Kadr już mniej. Brak zamknięcia powoduje, że oko lekko błądzi nie znajdując punktu zaczepienia.
    Myślę, że lepszym rozwiązaniem było by kadrowanie z plaży, tak, aby brzeg prowadził wzrok oglądającego do zachodzącego słońca i dalej do końca cypla.
    Podział kadru 50/50 też moim zdaniem niezbyt szczęśliwy jest. Wiem, że ostatnio często można się z takowym spotkać, ale bardziej w kwadracie.
    To takie moje jakieś tam przemyślenia odnośnie tego zdjęcia. Nie wiem czy trafne czy nie .
    Co racja, to racja
    Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB

Domyślnie

Uważam, że kadr jest dobry.
    Podział w poziomie ( po połowie ) usprawiedliwia różnorodność faktury nieba i morza.
    A to, że tym razem słońce jest w centrum kadru odróżnia to zdjęcie od innych ( z klasycznym podziałem mocnych punktów ).
    Obróbka delikatna z pastelowymi odcieniami.
    Podoba mi się ta fotka.
    Ostatnio edytowane przez waldek ; 22-06-2010 o 20:46

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez waldek Zobacz posta
    Podział w poziomie ( po połowie ) usprawiedliwia różnorodność faktury nieba i morza.
    Waldku ale tak to można do wielu zdjęć dopisać,
    Jeżeli już bym to widział w pionie, skupiając się na fajnym dobrze naświetlonym niebie oraz na odbiciu słońca w wodzie ale dalej bym nie robił takiego centralnego kadru
    Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB

Uprawnienia umieszczania postów