Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Post D60 jaki BatteryGrip

Witam!
    Posiadam Nikona D60 i mam zamiar kupić BatteryGrip`a ale niestety nie ma nikonowskich dlatego zostaje zamienniki do wyboru mam:

-Delta Battery Pack D40 PRO 60 (ze spustem migawki i LCD)
    -Hahnel HN-D60 INFRARED
    -Delta Battery Pack

I mam dylemat który wybrać, zastanawiam się nad tym Delta Pro ale czy warto?

Proszę o podpowiedzi i opinie

Pozdrawiam

Domyślnie

Grip do D60, to IMHO niepotrzebny dodatek. Spust w gripie działa przez podczerwień - tak jak pilot. A to znaczy, że aby zmienić spust, najpierw musisz wejść do menu i zmienić sposób wyzwolenia migawki. I tak za każdym razem, gdy tylko obrócisz aparat. Mam pilota i już wystarczająco mnie piekli zmienianie opcji. Można do przycisku funkcyjnego przypisać zmianę sposobu wyzwolenia migawki, ale IMHO jedyne co przydaje się pod tym guzikiem, to zmiana ISO.

Ale jeśli jesteś zdecydowany, to poczekaj na opinie innych.
    Pozdrawiam, Kamil
    Analogowo i manualnie: 12XP i ChCE3 :: S18/3,5 :: CZ35/2,4 :: H58/2,0 :: V70-210/4,5-5-6 :: P135/2,8 :: DC25

Domyślnie

ten spust to wiem

Gripa chce aby wydłużyć prace bez ładowania a przy okazji jest miejsce na zwykle baterie(czasem na pewno pomocne), a przy okazji jak słyszałem poprawia komfort trzymania przy tele. Dlatego właśnie zastanawiam się nad BatteryGripem

Pozdrawiam

Domyślnie

Dla mnie grip w D60 jest jak najbardziej przydatny, np. ze względu na lepsze, wygodniejsze trzymanie i możliwość pracy na dwóch aku. Z pionowego spustu wcale nie trzeba korzystać (ja nie korzystam).

Moim zdaniem najlepszy grip do D60 to Ownuser http://www.allegro.pl/item1078105917..._d40x_wkl.html mam i mogę śmiało polecić. Świetnie pasuje i nie zżera aku.

Deltę bym sobie odpuścił bo strasznie zżera aku. a w dodatku tą z lcd, mz niepotrzebny bajer.
    Nikon DX

Domyślnie

A do tego Ownuser mozna dokupić wężyk? bo D60 nie ma wejscia na wężyk i to byłby +
    Bo praktycznie jest 50 zł róznicy a jak lepszy to warto dopłacić

Dziękuje.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Ten grip też nie ma wejścia na wężyk spustowy, jeśli o to chodzi, ale od czego w końcu jest pilot.
    Nikon DX

Domyślnie

A ten symbol po lewej?

Czyli mogę go zamawiać i prawdopodobnie będę zadowolony?

Domyślnie

Ten symbol po lewej, to jest wejście na specjalnego pilota, a właściwie to odbiornik do tego pilota, firmy ownuser zdj. nr 6 w/w aukcji.
    Wyzwalanie migawki poprzez grip, działa na zasadzie podczerwieni i nie ma tu mowy o żadnym wężyku (a szkoda).

Mimo wszystko polecam, na pewno będziesz zadowolony.
    Nikon DX

Domyślnie

A kupowałeś przez neta?
    Z tego sklepu?
    Były jakieś problemy przy zakupie?

Domyślnie

Dokładnie z tego sklepu, żadnych problemów nie było.
    Nikon DX

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów