Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Freeride MTB

Domyślnie Freeride MTB

Witam!
    Jestem nowym użytkownikiem tego forum jak i nowym użytkownikiem D80
    Chciałem sie pochwalić jednymi z pierwszych zdjęć, zrobiłem je podczas weekendowego wypadu na hopki.
    Oczywiście proszę o wszelkie komentarze.

1. Co poleci w dół...

2. Musi wejść na górę

3. Tutaj już inna hopka

4. Jak uniknac "przepalania" nieba??

5. I ostatnia :]

Pozdrawiam
    Piotr

Domyślnie

Po pierwsze zapoznaj sie z regulaminem jakiej wielkości mozna zdjęcia wstawiać.
    Pod drugie fotki jakies super nie sa. Jedynka zrobiona ze strasznie dużej odleglości i biker jest mały w porównaniu do tła. Do reszty mam podobny zarzut. Musisz jeszzce popracować nad fotkami tego typu.

Domyślnie

zdecydowanie wieksze zblizenia by sie przydaly, mniejsza GO i dluzsze czasy przy panoramowaniu.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Nie zgadzam sie z przedmówcami, niemożliwe byłoby uchwycenie ładnych paru metrów lotu przy większym zbliżeniu.

Zbanowany
    Miasto
    jerergeg

Domyślnie

niestety na pierwszy rzut oka widać, że pierwsze to fotki ale nie przejmuj sie i trzaskaj na maksa do oporu...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nogger Zobacz posta
    Nie zgadzam sie z przedmówcami, niemożliwe byłoby uchwycenie ładnych paru metrów lotu przy większym zbliżeniu.
    Co za bzdury opowiadasz? Przeciez lot nie odbywa sie w nieruchomym kadrze przez kilka sekund, zeby nie dalo sie go uchwycic przy zblizeniu. Wiesz w ogole na czym polega panoramowanie? I co by zmienilo (oprocz poprawienia kadru) np. wyciecie 50% ze srodka zdjecia nr 1, 4 czy 5?
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Też uważam, że za szerokie plany i za krótkie czasy - brak efektu panoramwoania. A pomijając to co napisano o ujęciach w powietrzu to 2 aż się prosi o trochę większe zbliżenie i o minimalną GO.
    N i L

Domyślnie

Na wstepie przepraszam za naruszenie regulaminu.

Dzięki za wszystkie opinie, mam o czym pomysleć. Z jednym mogę się od razu zgodzić. Mniejsza GO poprawilaby te zdjęcia i to stanowczo, niestety muszę z tym poczekac na nowy obiektyw. Chociaż przy większym zoomie GO będzie mniejsza. Jutro znowu jedziemy poskakać - zrobię zdjęcia z nowym podejściem

Jeszcze raz dzieki za komentarze!

Domyślnie

powtórzę się, za szerokie kadry i mało widoczni "hoopkowie", Większe zbliżenia plizzz
    pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kruppa Zobacz posta
    Chociaż przy większym zoomie GO będzie mniejsza.
    Nie przy wiekszym zoomie, tylko przy dluzszej ogniskowej. Zeby uzyskac mala GO nie musisz miec nawet obiektywu zoom. Powiem wiecej -- nawet lepszy bylby staloogniskowy (dajmy na to takie 90mm otwarte na 3.5).
    www.SALDAT.pl

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów