Witam,
w sumie nie zamierzałem tego robić, ale kolega Darko mnie przekonał, więc po raz pierwszy zamieszczam coś w dziale "kategorie tematyczne". Zdjęcia są też widoczne w działach poświęconych szkłom: 35/1.8 i manualnym stałkom (tu: Jupiter 135/3.5).
Zdjęcia nie zawsze dobrze trafione z ostrością, czasami poruszone, ale warunki były ciężkie, a AF w 35-ce niezbyt szybki. Co do Jupitera to powtórzę to co napisałem w innym wątku: "Mało światła i chciałem zobaczyć jak się w takich warunkach robi zdjęcia manualem. Masakrycznie się ustawiało ostrość - szczególnie chodzi o szybkość tego ustawiania. Akcja jest szybka, dziewczyny biegną z jednego krańca planszy na drugi, skaczą, robią piruety itp. i nie zawsze zdąży się ustawić ostrość, a nawet jak się zdąży - to nie zawsze się trafi... Większość zdjęć nie wyszła. Poza tym ogniskowa 135 to trochę za wąsko (jeszcze na DX-ie). Do zbliżeń OK, albo kiedy zawodniczki są na drugim końcu planszy."
Same zawody trwały 2 dni: 12-13.06.2010. Pierwszego występowały juniorki (i te zdjęcia będą na początku), drugiego - seniorki. Na zdjęciach grupowych przedstawiam aktualne mistrzynie olimpijskie w tej dyscyplinie - Rosjanki.
Acha... i nie znęcajcie się nade mną, to był mój pierwszy raz na hali i wiem, że tym zdjęciom sporo brakuje.
Juniorki:
1.
2.
3.
4.
Seniorki:
5.
6.
7.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami