Nareszcie po wielu bojach udało mi się zrobić galerię z moimi zdjęciami. Męczyłem się nad nią parę lat - nie dlatego, że nie miałem dobrych zdjęć do pokazania. Na początku planowałem sam napisać skrypt, ale zacząłem coś prostego, potem nie miałem czasu i został taki kawałek do niczego. Niedawno postanowiłem, że znowu się za to wezmę, tylko tym razem trochę inaczej. Zrobiłem to na Joomli z komponentem JoomGallery. Też nie było to zbyt proste, żeby dopasować wszystko do moich wymagań, ale w końcu się udało.
Zapraszam do oglądania, komentowania i zgłaszania uwag: http://galeria.kazekr.net .
Będę wdzięczny za wszelkie uwagi co do wyglądu i funkcjonowania strony, jak również zamieszczonych zdjęć.
Java Script nie jest potrzebny do przeglądania (chociaż pomaga), ale do komentowania zdjęć już tak (niestety tak działa komponent, którego używam).
Gdyby ktoś chciał zrobić podobne połączenie jak ja (to znaczy Joomla + JoomGallery + ewentualnie JComments) i miał jakieś niestandardowe problemy, z którymi nie mógł sobie poradzić, to służę pomocą. Nabrałem sporo doświadczenia w czasie stawiania tej strony. Inna sprawa, że niektórych problemów nie udało mi się rozwiązać wcale, ale są na tyle drobne, że mogę z tym żyć.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami