Nie prezentowałem od jakiegoś czasu prac. Myślę, ze teraz mogę pokazać jedną. Dziękuję za każde słowa krytyki.
Szukaj
Nie prezentowałem od jakiegoś czasu prac. Myślę, ze teraz mogę pokazać jedną. Dziękuję za każde słowa krytyki.
Widzę, nie zasłużyłem na ocenę.
zasłużyłeś, zasłużyłeś ... Wg mnie b.dobra praca.
Moim zdaniem bardzo dobra praca, ale... Usunąłeś kolor lecz zostawiłeś trochę na tęczówce i na włosach. Mnie się kiedyś też podobały takie zabiegi, ale teraz wolę zdecydowanie bez takich wodotrysków. Nie rzuca się to od razu w oczy, ale gdy zobaczyłem zaczęło mnie denerwować. Generalnie kadr mi się podoba i jest to dobra praca mz. Pozdrawiam
Kadr na + ale z obróbką wg mnie nie za bardzo ci tu wyszło. Coś z tym BW jest nie tak (chodzi mi tu o okolice oczu) albo mi wzrok siada![]()
Zawsze może być lepiej, ale cieszmy się tym, co mamy...
Podchodzę do tego zdjęcia już któryś raz i tak sama nie wiem. Niby tego koloru nie ma, ale te tęczówki i włosy. Kadr jest ok, modelka śliczna, ale jednak wolałabym albo kolor choćby taki lekko wypłowiały, albo zdecydowane bw. Pozdrawiam kolegę!![]()
W odpowiedzi na zarzuty szanownych forumowiczów i pewnej miłej forumowiczki nie zostawiłem koloru tęczówek przy obróbce zdjęcie jest całościowo poddane desaturacji, natomiast przy obróbce oczu podniosłem kontrast. Na wniosek o typowe BW przemyśle i być może wrzucę wersję kolorowa mam, ale nie przyciąga ona mojej uwagi tak bardzo stąd nie zostało wrzucone.
Z tego co przeczytałem wynika, ze kolor mają tylko oczy i włosy modelki a ma go łańcuszek ma go tło mają go usta itd. Skóra też nie jest idealnie biała, czy szara...
Czemu nikt nie wspomniał o tym, ze nie usunąłem plamki na czole modelki?! Zaraz to zrobię.
Pozdrawiam serdecznie
Przecież to nie jest typowe BW, tylko desaturacja, nie wiem, czego się czepiacie. Ogólnie zdjęcie w chłodnej tonacji, MZ spójnie kolorystycznie, kadr się broni. Uważam, że jest fajnie.
FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR
Może się czepiamy, ale to jednak rzuca się w oczy. Zresztą ktoś pyta, ktoś odpowiada. Nie zawsze trzeba się zgadzać z odpowiedziami![]()
zdjęcie zbyt mocno zdesaturowane, jest albo za bardzo BW albo za mało kolorowe, taki niedobry środek, poza tym w obróbce straciłeś to co się dzieje w cieniach, jest zbyt kontrastowo i zbyt mydlasto, proponuję obrobić jeszcze raza i chętnie zobaczyłabym oryginał
a jak już chcesz usunąć plamkę na czole to koniecznie zrób coś z cieniami pod oczami
modelka piękna, kadr bardzo przyjemny
ale ja się nie znam![]()
U born unique don't die as a copy...
Skontaktuj się z nami