Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie dysk 500gb, jaki?

Co byście polecali z dysków 500gb. mowa o wewnetrznych. Nie chce wiekszego bo moim zdaniem nie ma sensu. Zapelniam wsadzam w szafke i wkladam nowy. Problem w tym ze zawsze przed zakupem naczytam sie opini uzytkownikow, a pozniej siedze i mysle. Mialem brac segate bo takie zawsze mialem. Podobno duzo wraca na gwarancji i nie warto. myslalem nad WD podobnie. Jestem skory na samsunga, maja duzo pozytywnych opini ale jakos nie mam zaufania do tej firmy. A wy co byscie polecali?
    dzieki i pozdrawiam Remik
    podpis niezgodny z regulaminem

FX|D800|D700|2470|50 1.4G|85 1.8G|70200|SB900 | 910 + plecak i pierdoły
    "The wicked flee when none pursueth..."

Domyślnie

Ja też nie mam przekonania do Samsunga ale niebawem będą w sprzedaży modele ... Samsunga o gęstości 640 GB/talerz - i taki też mimo mojej niechęci do tej firmy bym kupił (większa prędkość odczytu, mniejszy hałas i pobór energii). Szczególnie że najnowsze Seagate się popsuły (których używam od dawna ... ostatni z serii 10 - nie sprawia problemów, wcześniej też miałem seagate przez 5 lat i sprzedałem jako sprawny). Tak więc w kwestii Seagate z serii 11 i 12 słyszałem wiele złego, a do starszych nie mam zastrzeżeń.

ps. też miałem kiedyś samsunga ( SP2504C ) który się popsuł i po tym znienawidziłem tę firmę .... jednak wierzę że po tych kilku latach przerwy w serii F4 będzie dobrze ... a jak się sparzę to podziękuję tej firmie na kolejne 10 lat
    Ostatnio edytowane przez Kyle ; 21-06-2010 o 11:03

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyle Zobacz posta
    Ja też nie mam przekonania do Samsunga ale niebawem będą w sprzedaży modele ... Samsunga o gęstości 640 GB/talerz - i taki też mimo mojej niechęci do tej firmy bym kupił (większa prędkość odczytu, mniejszy hałas i pobór energii). Szczególnie że najnowsze Seagate się popsuły (których używam od dawna ... ostatni z serii 10 - nie sprawia problemów, wcześniej też miałem seagate przez 5 lat i sprzedałem jako sprawny). Tak więc w kwestii Seagate z serii 11 i 12 słyszałem wiele złego.
    z tego co kojarze, to dali ciala z seria 11. Ale z drugiej strony znajomy ma dysk z tej wadliwej serii, zrobil upgrade softu i ciagle dziala

Domyślnie

zdecydowanie seagate:
    http://www.esc.pl/product_info.php?c...oducts_id=4682

mam od ok 8 miesiecy i jest swietny. Cichutki, szybki i nie grzeje sie. Niedawno dokupilem 1TB z tej samej serii - rownie dobry
    od kiedy uzywam komputera - jakies 12 lat - padl mi jeden dysk. Byl to samsung od tamtej pory tylko seagate'y

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slon Zobacz posta
    zdecydowanie seagate:

Cichutki, szybki i nie grzeje sie.
    Dokładnie taki sam jest samsung serii F3 tylko jeszcze cichszy, jeszcze szybszy i to odczuwalnie, i jeszcze chłodniejszy. W kompie kręcą mi się oba wiec porównanie mam
    Jedyny felerek samsunga to głośny start głowicy potem cisza jak marzenie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Dokładnie taki sam jest samsung serii F3 tylko jeszcze cichszy, jeszcze szybszy i to odczuwalnie, i jeszcze chłodniejszy. W kompie kręcą mi się oba wiec porównanie mam
    Jedyny felerek samsunga to głośny start głowicy potem cisza jak marzenie
    A który mniej wibruje ?

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyle Zobacz posta
    A który mniej wibruje ?
    Z całym sentymentem do Seagate Barakud które zawsze lubiłem stwierdzam z moich doświadczeń, że samsung mniej wibruje, mam 2x Seagate serii 12.( 2x500GB) te z linku powyżej, oraz dwa samsungi serii F3 500 GB oraz 1 TB samsungi są cichsze , chłodniejsze i szybsze bez dwóch zdań. Seagate seria 12 to już stare dyski, samsungi troszkę nowszej generacji. Może seria 14. u Seagate coś zmieni w moim rankingu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slon Zobacz posta
    zdecydowanie seagate:

mam od ok 8 miesiecy i jest swietny. Cichutki, szybki i nie grzeje sie. Niedawno dokupilem 1TB z tej samej serii - rownie dobry
    od kiedy uzywam komputera - jakies 12 lat - padl mi jeden dysk. Byl to samsung od tamtej pory tylko seagate'y
    A ja miałem już różne dyski i akurat jeden z seagate mi padł. Nie ma reguły na wadliwy sprzęt. Czasem jest wadliwa seria. W chwili obecnej niestety wszystkie dyski są zawodne (wystarczy poczytać na komputroniku opinie). Kiedyś zdarzały się lepsze i gorsze i chodziły latami, teraz zależy na jaki egzemplarz się trafi. To moje zdanie.
    DX|FX|kilka szkiełek|SB600 i Yungnuo
    http://blog.foto-radom.pl

Domyślnie

Obecnie używam Western Digital 500GB.
    Pozdrawiam
    Jacek
    "Skądkolwiek wieje wiatr, zawsze ma zapach Tatr"

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów